Tenis

Nadal, eliminat în optimile US Open de favoritul gazdelor: „La 40-0, aveam picioarele ca de beton”

Frances Tiafoe // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 06 septembrie 2022

Rafael Nadal (36 de ani, locul 3 ATP) a fost eliminat în optimile turneului US Open de americanul Frances Tiafoe (24 de ani, 26 ATP), scor 4-6, 6-4, 4-6, 3-6.

În faza sferturilor de finală, Tiafoe va da piept cu rusul Andrey Rublev, locul 11 mondial.

Final de drum pentru Rafael Nadal la US Open. Luni seara, într-un meci jucat cu acoperișul tras, ibericul a fost surclasat de o versiune a lui Tiafoe extrem de precisă (18 ași, 49 de lovituri câștigătoare și 76% dintre puncte câștigate pe primul serviciu).

Rafael Nadal, eliminat de Frances Tiafoe la US Open

Americanul și-a adjudecat primul set grație unui break reușit la 3-3. Seturile 2 și 3 s-au desfășurat similar, cu un break făcând diferența. Al doilea act a fost câștigat de Nadal, al treilea de Tiafoe.

În ultimul set, Nadal a părut că preia controlul meciului, un break reușit devreme mărindu-i avantajul la 3-1. De atunci, însă, Frances a fost de neoprit. A reușit 5 game-uri consecutive, 3 pe serviciul lui Nadal, și a închis meciul!

A fost o victorie neașteptată, bookmakerii văzându-l pe Nadal mare favorit. Pentru Tiafoe, calificarea în sferturi la US Open, este cea mai mare performanță a carierei. A mai ajuns în sferturile unui turneu de Grand Slam doar la Australian Open, în 2019. 

Rezumatul VIDEO al meciului Frances Tiafoe - Rafael Nadal

„Când am apărut pe scena tenisului, am simțit că mulți oameni aveau așteptări de la mine. Nu am fost pregătit mental pentru așa ceva, nu eram suficient de matur. În ultimii ani, când nu am mai avut presiune, am reușit să mă dezvolt. 

Am o echipă grozavă în spate, tot ce fac este să țin capul jos și să fiu fericit cu stadiul vieții. Pot face ceea ce vreau în felul în care vreau”, a comentat Tifaoe după meci. 

La 4-3 în setul 4, când aveam 40:0, picioarele mele erau ca de beton. Trebuia doar să ies cu bine din acel game, am avut noroc să o fac. Nu am ieșit pe teren pentru a-i acorda lui Rafa tot respectul. Am venit să câștig un meci de tenis în fața voastră.

- Frances Tiafoe

Mai multe știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.