Liga 2

Plătit cu 1.000 de euro lunar, revelația sezonului la Dinamo vine la antrenamente cu „RATA”: „Nu mai vreau să depind de colegi”

4 meciuri a adunat Amzăr în acest sezon pentru Dinamo, titular în toate în care a jucat, fiind integralist în două. A ratat un singur duel, cu Oțelul Galați (1-3)

Articol de Eduard Apostol  —  Tuesday, 06 September 2022

Costin Ionuț Amzăr, 19 ani, fundașul stânga al lui Dinamo remunerat cu 1.000 de euro/lună visează să dețină propriul autoturism ca să nu mai vină cu autobuzul de la Ștefănești.

Amzăr este unul dintre remarcații „câinilor” după victoria cu 1-0 de la Chiajna, care a reaprins speranțele în tabăra roș-albilor. Fundașul stânga a strâns aprecieri numeroase și în rândul suporterilor, chiar dacă aportul său ofensiv este mult mai bun decât cel defensiv, ceea ce-l pune pe tânărul jucător în situații riscante.

Amzăr vine la antrenamente cu „RATA”

Fotbalistul cârlionțat, de 1,70 metri înălțime, a fost promovat la prima echipă a roș-albilor în sezonul de tristă amintire la capătul căruia Dinamo a ajuns în eșalonul secund. A fost promovat de Dario Bonetti, a debutat în Liga 1, a trecut din nou la Dinamo II, pentru ca, odată cu decizia lui Mircea Rednic de a-i „exmatricula” pe Steliano Filip și Cosmin Matei, tânărul apărător să se întoarcă la prima echipă.

„Provine dintr-o familie bună, modestă, dar de mare bun-simț, lucru care se vede și în caracterul, și în dezvoltarea tânărului jucător. Vine de la Ștefănești, de unde este familia lui, cu «RATA». Voluntariul a vrut să-l ia în 2020 pentru echipa mare, direct”, a declarat Gabi Răduță pentru GSP în urmă cu un an.

Amzăr: „O să-mi iau mașina mea”

Ionuț Amzăr este un mare fan al lui Alphonso Davies (Bayern Munchen), după ce a deschis ochii în fotbal cu ex-galacticul Marcelo (Olympiacos). Transferat la Academia Dinamo de la Regal Sport București în 2017, Costin Ionuț Amzar a semnat prelungirea contractului cu „câinii” până în 2027 și câștigă în actuala ediție 1.000 de euro/lună. 

Cei care-l cunosc îl recomandă ca un băiat modest. „Știu că-și strânge banii, vrea și el să-și ia o mașină la mâna a doua”, au povestit colegii. „Da, nu mai vreau să depind de «RATĂ» și de colegi ca să ajung la antrenamente la Săftica. La un moment dat, o să-mi iau mașina mea”, a mărturisit tânărul dinamovist.

Gavrilă pleacă de la Dinamo

Bogdan Gavrilă a fost primul transfer al lui Dinamo după ce echipa a retrogradat în eșalonul secund. Jucătorul de 30 de ani a început să joace în amicalele verii, primise tricoul cu numărul 10, însă de la sosirea lui Ovidiu Burcă a fost anunțat că nu mai intră în planurile de viitor ale formației. 

„Bubu” este în discuții să își rezilieze contractul cu roș-albii, fiind în tratative să plece din nou în străinătate. În sezonul precedent, fotbalistul a jucat în Malta, la Sirens, acolo unde a bifat 25 de partide, 8 goluri și 4 assist-uri.

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.