Stranieri

Rareș Ilie trăiește visul francez: „Nu mă așteptam să ajung așa repede în Ligue 1”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 06 septembrie 2022

Rareș Ilie (19 ani) a povestit într-un interviu cum s-a schimbat viața lui de când s-a mutat în Franța, odată cu transferul de la Rapid la Nice.

Fostul rapidist spune că este o bucurie pentru să evolueze alături de niște jucători experimentați precum: Dante, Ramsey sau Barkley.

Rareș Ilie a fost transferat de OGC Nice pentru suma de 5 milioane de €. Mijlocașul a evoluat pentru noua sa echipă 3 meciuri în campionat și alte 2 în preliminariile Conference League.

Rareș Ilie, despre no: „Dante, Ramsey și Barkley sunt prietenii mei”

„Îi urmăream la televizor când eram mic. Am fost surprins la început, dar m-am acomodat. Sunt prietenii mei acum și nu puteam sta la infinit «Uau, cine mi-e coleg!». Am visat să ajung sus. Nu mă așteptam așa de rapid să fiu în prima ligă franceză.

Nivelul de joc e ridicat, jucătorii sunt mult mai puternici și mai rapizi decât în Liga 1, dar ușor-ușor voi ajunge și eu la acel nivel fizic”, a spus Rareș Ilie pentru orangesport.ro.

289 de minutea bifat Rareș Ilie pentru OGC Nice în toate competițiile

De asemenea, Rareș Ilie a mai menționat că a fost ajutat de Dragoș Grigore și Daniel Niculae, care au avut la rândul lor experiențe în fotbalul francez.

„Vorbesc cu ei constant. E o perioadă grea, tranziția dintr-o țară în alta. M-au ajutat și asta e cel mai important. Înțeleg franceza, dar nu o vorbesc foarte bine”.

Rareș Ilie speră ca fosta lui echipă să devină campioană în anul centenarului: „Rapid merită un titlu, e un grup extraordinar acolo”.

Dumitru Dumitriu, la GSP Live: „Jucătorii ca Rareș Ilie sunt rari”

„Am discutat și cu Văsâi (n.r. - fostul selecționer de la U19) despre Rareș Ilie. Are o porțiune de teren de la centru, de 25-30 de metri, unde joacă simplu cu coechipierii, caută spațiu liber.

Cel mai bun lucru la el este că nu își pierde cumpătul la finalizare, nu se grăbește, nu joacă întâmplător. Ori elimină un adversar prin dribling, ori caută cu atenție un coechipier, să îi paseze. Ăștia sunt jucători rari!

Sunt convins că va crește foarte mult fizic și chiar intelectual fotbalistic”, a precizat Dumitriu la GSP Live, în urmă cu câteva săptămâni.

>

Citește și alte articole:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.