Liga Campionilor

Cum s-a descurcat Istvan Kovacs în Dinamo Zagreb - Chelsea » O singură scăpare

Kovacs a arbitrat 6 meciuri în Ligă sezonul trecut FOTO Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  Tuesday, 06 September 2022

Istvan Kovacs a arbitrat partida Dinamo Zagreb - Chelsea 1-0 din runda #1 a grupelor Champions League. „Centralul” român a temperat jocul cu cinci cartonașe galbene și a condus ferm, ajutat bine de asistenții Marinescu și Artene. Unica scăpare, un avertisment trecut cu vederea.

De aproape o lună nu mai arbitrase Istvan Kovacs, de la un Levski Sofia - Hamrun Spartans 1-2 din turul 3 al Conference League, în care a fost acuzat de gazde pentru o greșeală tehnică, într-o fază terminată cu un gol al adversarilor. Odată cu startul grupelor Ligii, UEFA l-a delegat în deschiderea primei etape. La Zagreb, Dinamo și Chelsea nu i-au oferit un meci greu. Nu s-a jucat dur, n-au fost nervi și proteste în repriza întâi, în care aproape că nu i s-a simțit prezența, iar asistenții Marinescu și Artene au judecat corect puținele situații.

Ofsaidul semiautomat la lucru în Dinamo Zagreb - Chelsea

După pauză, la care s-a intrat cu 1-0 (gol Orsici pe un contraatac plecat de la centrul terenului), duelul s-a încins. Mihai Artene a văzut excelent un ofsaid la limită la Aubameyang, decizie confirmată de sistemul semiautomat folosit în premieră

Mount a protestat, pentru că în acea fază Havertz marcase. Și Koulibaly a văzut „galben” corect la faultul din spate asupra lui Orsici. „Centralul” român nu i-a iertat nici pe Tuchel și un asistent, avertizați pentru proteste. Al patrulea arbitru, Florin Chivulete, l-a ajutat.

Un „galben”, unica scăpare a lui Istvan Kovacs în în Dinamo Zagreb - Chelsea

O singură greșeală a comis Kovacs. În minutul 83, a uitat să-l avertizeze pe Cucurella, pentru faultul din spate pe gleznă asupra lui Ivanušec, căruia i-a rupt jambiera și l-a trimis pe margine cu targa. Nu era de eliminare, altfel ar fi intervenit din camera VAR Ovidiu Hațegan. Artene a mai semnalizat perfect un ofsaid în prelungiri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.