Stiri extrasport

Ce a făcut Radu Banciu după editorialul GSP care i-a amintit cum a devenit ziarist

Radu Banciu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 08 septembrie 2022

Ca să documenteze articolul în care Libertatea a semnalat un derapaj sexist al realizatorului TV Radu Banciu, o ziaristă l-a contactat ca să-și explice frazele. El i-a vorbit superior, spunându-i că nu are nivelul de a înțelege ce e aceea o satiră. A doua zi, Banciu a revenit și a sunat-o pe reporteră.

Reacția lui Radu Banciu a venit imediat după editorialul semnat de Cătălin Tolontan, în care acesta amintea de începuturile lui Banciu în presa sportivă și de felul cum a fost tratat cu respect de prima redacție în care acesta a pășit. 

Luni, după ce Cătălin Tolontan a publicat în Gazeta Sporturilor un editorial în care îi atrage atenția că a uitat de unde a plecat, m-a sunat Radu Banciu. Și-a cerut scuze că «m-a luat tare». Nu are rost să detaliez discuția, dar pe scurt, mi-a spus că apreciază că l-am sunat pentru un punct de vedere și să nu pun prea mult la suflet când oamenii cu care interacționez în meserie îmi vorbesc dur sau arogant”, a povestit reportera de la Libertatea

„Apreciez scuzele venite ulterior. Nu știu cât sunt de sincere. Oricum ar fi, nu cred că mie ar trebui să-mi ceară Radu Banciu scuze. Cred că Banciu ar trebui să le ceară scuze miilor de femei care locuiesc în casă cu agresorii, care sunt abuzate fizic și psihic și nu pot pleca de lângă ei.

Atât în emisiune, cât și în discuția telefonică cu mine de luni, Radu Banciu a încercat să justifice afirmațiile – «99% dintre femeile pe care le-am cunoscut le place să fie bătute» – spunând că femeile și-au făcut-o cu mâna lor. Că nu doresc bărbați sensibili, ci masculi alpha. Sau asta am înțeles eu atât din ce a spus la televizor, cât și la telefon. Fac precizarea asta cu bună credință”, spune Cristina Radu. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.