Liga Campionilor

Hat-trick-uri oriunde merge! „Bombardierul” Lewandowski, unic în Champions League

Robert Lewandowsi, Barcelona // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 08 septembrie 2022

Robert Lewandowski (34 de ani) a înscris un hat-trick la debutul său pentru Barcelona în Champions League, în victoria categorică cu Viktoria Plzen, scor 5-1. Polonezul a intrat, astfel, în istoria competiției.

Robert Lewandowski, cumpărat de Barcelona cu cu 45 de milioane de euro de la Bayern Munchen, are un început de aventură senzațional la clubul blaugrana.

„Bombardierul” polonez a înscris 5 goluri în primele 4 meciuri de campionat, iar în Ligă a impresionat chiar mai tare. Miercuri seara, în Barcelona - Viktoria Plzen 5-1, a înscris de 3 ori!

Robert Lewandowski, în istoria Champions League după hat-trick-ul reușit în Barcelona - Viktoria Plzen

Lewandowski a devenit, astfel, primul jucător din istorie care înscrie un hat-trick în Champions League pentru 3 echipe diferite. A reușit să înscrie minimum 3 goluri în același meci pentru Borussia Dortmund (o dată), Bayern Munchen (de 4 ori), iar acum Barcelona. Statisticile au fost prezentate de Opta.

Totodată, cu cele 3 goluri înscrise miercuri seara, Lewandowski a ajuns la un total de 89 de reușite în Champions League, fiind al treilea cel mai bun marcator all-time, după Cristiano Ronaldo (140) și Lionel Messi (125). Pe 4 se află alt jucător încă în activitate, Karim Benzema, cu 86 de goluri.

Mai multe știri din Champions League: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.