Campionate

Chelsea are un nou antrenor » Anunțul oficial

Graham Potter/ foto Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 08 septembrie 2022

Chelsea a ajuns la un acord cu Graham Potter (47 de ani) pentru postul de antrenor al echipei.

UPDATE, ora 18:00. Graham Potter, prezentat la Chelsea

Bine ai venit la Chelsea, Graham Potter! Chelsea este încântată să îi ureze bun venit lui Graham Potter, care este noul nostru antrenor. A semnat un contract valabil cinci ani pentru a aduce fotbalul progresiv și stilul său inovativ de a antrena la clubul nostru”, au comunicat londonezii. 

Știrea inițială: Chelsea s-a înțeles cu Graham Potter

Londonezii l-au demis miercuri pe Thomas Tuchel și s-au mișcat repede în găsirea unui înlocuitor. La 24 de ore distanță au ajuns la un acord cu Graham Potter, antrenorul lui Brighton. Contractul lui Potter este deja pregătit și va fi semnat în următoarele ore de antrenor, potrivit lui Fabrizio Romano, specialistul în mercato.

Graham Potter va fi pe bancă la următorul meci al lui Chelsea, cu Fulham (sâmbătă, 14: 30). Potrivit Daily Mail, antrenorul  va merge la Chelsea împreună cu staff-ul său de la Brighton. 

Englezul i-a dus pe „pescăruși” pe locul 4 în acest sezon, cu 13 puncte în 6 etape. Doar Arsenal, Manchester City și Tottenham sunt peste Brighton în acest moment. În sezonul trecut, echipa lui Potter a terminat pe locul 9 în campionat.

Chelsea cheltuie 29 de milioane de euro pentru schimbarea antrenorului

Todd Boehly, patronul lui Chelsea, scoate din buzunar 29 de milioane de euro pentru schimbarea antrenorului. 15 vor fi plătite către Thomas Tuchel, ca sumă compensatorie pentru demitere.

Pentru a-l putea aduce pe Potter pe Stamford Bridge, Chelsea i-a plătiti clauza din contractul cu Brighton, care se ridica la suma de aproximativ 14 milioane de euro.

Conform presei din Anglia, Graham Potter a fost ținta numărul 1 a conducerii lui Chelsea, care s-ar fi hotărât să îl dea afară pe Tuchel înainte de înfrângerea cu Dinamo Zagreb din Champions League, 0-1.

3 echipea pregătit Graham Potter în carieră înainte de Chelsea: Ostersund, Swansea și Brighton

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.