Conference League

Silence pentru Regină » Imagini emoționante cu momentul de reculegere de pe London Stadium: mii de oameni în lacrimi

+30 Foto
West Ham - FCSB a trecut în plan secund și pentru suporterii ambelor formații. A fost liniște în arenă, totul s-a transformat într-un tribut pentru Regina Elisabeta a II-a, care a decedat în această seară.

Articol de Cristi Preda (foto), Vlad Nedelea, Iosif Popescu (video)  —  Thursday, 08 September 2022

West Ham - FCSB a trecut în plan secund și pentru suporterii ambelor formații. A fost liniște în arenă, totul s-a transformat într-un tribut pentru Regina Elisabeta a II-a, care a decedat în această seară.

  • Reporterii GSP Vlad Nedelea, Cristi Preda (foto) și Iosif Popescu (video) sunt prezenți în Anglia și transmit toate informațiile importante de la West Ham - FCSB.

Fotbalul a trecut în plan secund pe London Stadium, cu mai puțin de două ore înainte de startul meciului. Decesul Reginei Elisabeta a II-a a îndurerat Marea Britanie, implicit și pe suporterii englezi veniți la meci pentru debutul în Conference League. 

Unii au fost șocați la auzul veștii, alții nu voiau să creadă că știrea e reală, deși se știa de ore bune că starea de sănătate a suveranei avusese mult de suferit. London Stadium a luat „haine” de doliu național. Cum va fi în tot Regatul timp de 10 zile. 

Decesul Reginei a „înghețat” tot

Liniște totală. Muzica a fost oprită, nimeni nu spunea nimic. Tabela a trecut în alb și negru, iar pe toate monitoarele curgeau imagini de la BBC cu momente din viața Reginei. O zi tristă în UK, una istorică la care FCSB ia parte. 

Au fost și momente de nedumerire, meciul a fost sub semnul întrebării, însă până la urmă UEFA și-a dat acordul ca partida să se joace. Cu un minut de reculegere înaintea partidei, urmat de imn cântat mai cu patos ca niciodată. 

>

Suporterii lui FCSB, cu chef de fotbal

Cei mai vocali din tot stadionul au fost suporterii români, plini de entuziasm și probabil și cu dorința de a trăi din plin meciul, după ce au așteptat miercuri 5-6 ore la casele de bilete. Fanii roș-albaștrilor au cântat, au aplaudat echipa pe toată durata partidei, fericiți că o formație românească joacă la Londra. Ba chiar i-au huiduit pe fanii lui West Ham, în momentul în care aceștia au început să cânte imnul formației.

Dică s-a întreținut cu Moyes

Când mai erau 30 de minute până la startul meciului, Nicolae Dică și David Moyes, experimentatul tehnician al lui West Ham, trecut pe la Manchester United și Everton, s-au întreținut preț de câteva minute. Cei doi s-au întâlnit la intrarea în tunelul dinspre vestiare și chiar au glumit, fiind vizibil asta pe fețele amândurora.

Fulare cu Steaua

Suporterii englezi au trecut peste deciziile judecătorești din România și au imprimat celebrele fulare de meci european, cu ambele echipe pe câte o jumătate, numai că în loc de FCSB au scris Steaua. Englezii nu sunt probabil la curent cu disputa din România dintre cele două formații, FCSB și Steaua. 

Fularele au fost la mare căutare, mulți dintre fanii români veniți la stadion fiind văzuți cu astfel de obiecte la gât. Nici clubul englez n-a luat în seama disputa de la București, așa că în programul de meci a numit-o pe FCSB drept continuatoarea formației Steaua. 

Ce program are FCSB în grupele Conference League

  • Runda 1: 8 septembrie, 22:00: West Ham – FCSB
  • Runda 2: 15 septembrie, 22:00: FCSB – Anderlecht
  • Runda 3: 6 octombrie, 19:45: Silkeborg – FCSB
  • Runda 4: 13 octombrie, 22:00: FCSB – Silkeborg
  • Runda 5: 27 octombrie, 19:45: Anderlecht – FCSB
  • Runda 6: 3 noiembrie, 22:00: FCSB – West Ham

Citește și alte știri din fotbalul european:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.