Conference League

Doi specialiști au lămurit faza penalty-ului primit de West Ham: „Nu este complicat”

Ștefan Târnovanu/ foto Cristi Preda (GSP)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 09 septembrie 2022

Ion Crăciunescu, fost mare arbitru internațional, consideră că penalty-ul primit de West Ham cu FCSB, scor 3-1, a fost acordat corect.

West Ham a beneficiat de o lovitură de la 11 metri în minutul 65 a meciului cu FCSB, la scorul de 0-1, după un duel între Ștefan Târnovanu (22 de ani) și Maxwel Cornet (25 de ani).

Francezul a sărit și a lovit mingea cu capul, moment în care s-a ciocnit cu Ștefan Târnovanu. Portarul vicecampioanei României a primit cartonaș galben.

Ion Crăciunescu consideră că penalty-ul primit de West Ham a fost corect 

„Portarul nu joacă mingea, iar adversarul joacă mingea. Dacă nu joacă mingea și îl lovește pe cel care o joacă, înseamnă că a fost penalty.

Dacă nu joacă mingea, cum este invers?”, a declarat Ion Crăciunescu la Pro Arena.

Adrian Porumboiu: „Regulile sunt foarte clare”

Și Adrian Porumboiu consideră că penalty-ul a fost corect acordat de arbitrul Benoit Bastien.

„Este vorba despre o dispută între un atacant și portar. Cine lovește mingea? Atacantul! Portarul atinge mingea? Nu! Dacă portarul atinge mingea măcar cu vârful mănușii, puteai zice că e o decizie controversată. Așa se sancționează cu lovitură liberă directă. În acest caz, 11 metri. 

Din punctul meu de vedere, nu este o fază complicată. Este o ieșire necontrolată a portarului. Atât, nimic mai mult. E vorba de imprudența portarului, a lovit atacantul. A vrut să prindă mingea cu ambele mâini, dar nu joacă mingea! Regulile sunt foarte clare”, a declarat Adrian Porumboiu, potrivit sursei menționate.

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.