Conference League

A găsit „cheia” pentru jucătorul cumpărat de Becali: „Foarte bun în 4-3-3, depășit în alt sistem”

+44 Foto
Malcom Edjouma, în West Ham - FCSB // foto: Cristi Preda, GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 09 septembrie 2022

Adrian Porumboiu (71 de ani), fost arbitru și finanțator la FC Vaslui, îl descrie pe Malcom Edjouma (25 de ani), mijlocaș defensiv la FCSB, drept „un jucător foarte interesant”.

Totuși, Porumboiu consideră că francezul cu origini marocane funcționează doar în sistemul 4-3-3, când ocupă rolul de „închizător” în fața apărării. În varianta 4-2-3-1, folosită până de curând de Nicolae Dică, nu îl vede la fel de bun.

Adrian Porumboiu a găsit „cheia” pentru Malcom Edjouma: „E foarte bun în 4-3-3, dar puțin depășit altfel”

„Edjouma este chiar foarte interesant, echilibrat... cred că s-a nimerit bine pe postul ăsta. Joacă bine în sistemul 4-3-3, în fața fundașilor centrali e foarte bun.

Când FCSB folosește doi mijlocași centrali, parcă e puțin depășit. Dar în 4-3-3, când e punct fix în fața fundașilor centrali, are altă exprimare”, a precizat Porumboiu la Pro Arena.

Cumpărat de FCSB în februarie cu 330.000 de euro, Edjouma a ajuns să fie evaluat la 800.000 de euro pe Transfermarkt. Are 5 goluri și două pase decisive în cele 25 de meciuri jucate în roș-albastru.

În West Ham - FCSB 3-1, Edjouma a fost „închizătorul” din linia de 3 mijlocași, din care au mai făcut parte Darius Olaru și Răzvan Oaidă.

VIDEO cu conferința de presă a lui Nicolae Dică după West Ham - FCSB 

>

Mai multe știri despre West Ham - FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.