Liga Campionilor

Decesul Reginei Elisabeta a II-a poate trimite echipele engleze în străinătate! Ce stadion e în stand-by pentru a găzdui meciurile din Europa

Echipele din Anglia vor juca în cupele europene, după decesul Reginei Elisabeta a II-a Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 09 September 2022

Regina Elisabeta a II-a a murit joi seara, la vârsta de 96 de ani. Marea Britanie este în doliu național timp de 10 zile, perioadă în care toate meciurile din Premier League vor fi amânate. Echipele din Insulă vor juca totuși la mijlocul săptămânii în grupele competițiilor europene.

Deși în acest week-end fotbalul se va opri în Anglia, granzii din Premier League vor evolua în continuare în grupele Ligii Camionilor, Europa League și Conference League, unde britanicii au 7 reprezentante. 4 dintre ele au meciuri pe teren propriu la mijlocul săptămânii, iar The Irish Sun scrie că ar putea disputa în străinătate partidele.

Premier League a luat decizia de a amâna meciurile din week-end, din respect pentru Regină, deși nu era obligată. Manchester City, Liverpool și Chelsea au programate meciuri acasă marți și miercuri în Liga Campionilor, în timp ce Arsenal va juca acasă joi în Europa League. 

Pentru a nu încărca și mai mult sezonul echipelor engleze, Federația și-ar dori ca partidele europene să se dispute și, pentru a respecta perioada de doliu, ar lua în calcul mutarea lor pe stadioane din afara Regatului!

Meciurile echipelor engleze din Europa, mutate în străinătate?

The Irish Sun susține că Aviva Stadium din Dublin, Irlanda, ar fi deja în stand-by pentru a găzdui meciurile echipelor engleze. Finn Park din Ballybofey ar fi și el luat în calcul.

Cele 4 meciuri pe care echipele din Premier League le au de disputat pe teren propriu săptămâna viitoare:

  • UCL: Liverpool - Ajax (marți, 22:00) 
  • UCL: Chelsea - Salzburg (miercuri, 22:00) 
  • UCL: Manchester City - Dortmund (miercuri, 22:00) 
  • UCL: Arsenal - PSV (joi, 22:00)

Meciurile din Premier League din acest weekend au fost amânate

Cele 10 meciuri din etapa 7 de Premier League, programate între 10 și 12 septembrie, au fost amânate după moartea Reginei.

„Pentru a onora extraordinara viață și contribuție pentru popor a Reginei și ca semn de respect, meciurile din weekend din Premier League, inclusiv cel de luni seara, vor fi amânate. Actualizări cu privire la meciurile din Premier League din perioada de doliu vor fi oferite în timp util”, au anunțat reprezentanții campionatului englez.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.