Liga 2

Previziune sumbră după scenele șocante de la Dinamo - Steaua: „Dacă nu se oprește sălbăticia asta, vor fi și morți”

+21 Foto
Dumitru Dragomir (76 de ani), fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit despre scenele șocante de la Dinamo - CSA Steaua, scor 1-2.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 10 septembrie 2022

Dumitru Dragomir (76 de ani), fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit despre scenele șocante de la Dinamo - CSA Steaua, scor 1-2.

Cu 40 de minute înainte de meci, a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a liniști spiritele în tribune. Apoi, la pauză, forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a-i opri pe ultrașii Stelei, care au sărit la bătaie. 

Imaginile sunt de-a dreptul șocante, cu steliștii care aruncă cu scaune, extinctoare și garduri ă direcția jandarmilor. În repriza secundă, ultrașii celor două echipe au ajuns în tribuna 1, unde s-au luat la bătaie. 

>

Dumitru Dragomir: „Dacă nu se oprește sălbăticia asta, vor fi și morți”

„O parte din ei sunt sălbatici. Dacă nu se oprește sălbăticia asta, vor fi și morți. E o complicitate cu forțele de ordine, cu paparazzi. 

Până nu se face ca în Anglia... Nu mai ridică unul glasul în stadion. Cum ai ridicat glasul, te-a și luat. Dacă nu se oprește huliganismul, se alege praful de țara asta. Huliganii trebuie stopați”, a declarat Dumitru Dragomir, la „Digi Sport Matinal”.

Dumitru Dragomir a făcut legea anti-huliganism

În 2007, Dumitru Dragomir, care era președintele LPF, a propus o lege împotriva violențelor pe stadioane. Legea 4/2008 a fost publicată în Monitorul Oficial și încă se află în vigoare.

„Acum vreo 12-13 ani am fost hulit de toată lumea. Am drept de autor asupra legii, doar că nu se pune în practică. A fost pusă în practică o perioadă, pe timpul generalului Antonescu, dar jandarmii n-au mai avut curajul să intre în unii sălbatici.

Dacă s-ar aplica, am avea și noi fotbal pe stadioane și ar fi suporteri mulți. În proporție de 30% se aplică și acum. De ce nu se aplică? Nu e unul care să dea cu biciul la Jandarmerie să aplice legea, le e frică”, a mai spus Dragomir, conform sursei menționate.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.