Formula 1

Confuzie maximă după calificările de la Monza! Leclerc în pole-position + grila de start dată peste cap: 9 piloți penalizați, inclusiv Verstappen și Hamilton

Charles Leclerc (24 de ani) va pleca din pole-position în Marele Premiu de Formula 1 de la Monza. Calificările au fost marcate de penalizări. Inclusiv Max Verstappen (24 de ani) și Lewis Hamilton (37 de ani) au avut de suferit.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 10 September 2022

Charles Leclerc (24 de ani) va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Monza. Calificările au fost marcate de penalizări. Inclusiv Max Verstappen (24 de ani) și Lewis Hamilton (37 de ani) au avut de suferit.

  • Marele Premiu de Formula 1 de la Monza are loc duminică, de la ora 16:00, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Orange Sport 2, Prima Sport și Digi Sport 2. 

Un singur lucru a fost cert la finalul calificărilor de la Monza, faptul că Charles Leclerc, pilotul celor de la Ferrari, va pleca din prima poziție a grilei de start.

Cei 9 competitori penalizați din cauza modificărilor făcute asupra monoposturilor le-au dat mari bătăi de cap organizatorilor. Grila finală de start a apărut cu o întârziere de aproape o oră. 

Charles Leclerc, pole position în Marele Premiu de la Monza

La finalizarea calculelor a rezultat că George Russell (Mercedes) va fi alături de Leclerc în prima linie a grilei de start. 

Max Verstappen, liderul ierarhiei generale și campion en-titre, a avut al doilea cel mai bun timp în calificări, dar a fost declasat după ce a schimbat camera de ardere internă a monopostului său în antrenamente. Olandezul va pleca de pe poziția a 7-a. 

Grila de start în Marele Premiu de Formula 1 de la Monza 

PozițiePilot
1Charles Leclerc
2George Russell
3Lando Norris
4Daniel Ricciardo
5Pierre Gasly
6Fernando Alonso
7Max Verstappen*
8Sergio Perez**
9Esteban Ocon*
10Nyck de Vries
11Zhou Guanyu 
12Valtteri Bottas***
13Nicholas Latifi
14Sebastian Vettel
15Lance Stroll
16Kevin Magnussen***
17Mick Schumacher***
18Carlos Sainz****
19Lewis Hamilton****
20Yuki Tsunoda****
  • *Max Verstappen și Esteban Ocon - penalizare de 5 locuri;
  • **Sergio Perez - penalizare de 10 locuri;
  • ***Mick Schumacher, Valtteri Bottas și Kevin Magnussen - penalizare de 15 locuri;
  • ****Carlos Sainz, Lewis Hamilton și Yuki Tsunoda - ultimele locuri pe grilă.

Fanii italieni speră ca Leclerc să repete performanța din 2019, când a obținut victoria pe teren propriu. Italienii și-au făcut încălzirea în calificări, atmosfera fiind senzațională.

9 piloțiau fost penalizați în Marele Premiu de la Monza: Tsunoda, Hamilton, Sainz, Magnusen, Bottas, Mick Schumacher, Perez, Ocon și Verstappen

Clasamentul calificărilor de astăzi, înainte de aplicarea sancțiunilor

Albon, înlocuit de Williams Racing

„Echipa Williams Racing poate confirma că thailandezul Alex Albon nu s-a simţit bine sâmbătă dimineaţa, iar în urma unui consult medical a fost internat pentru a fi operat de apendicită. Olandezul Nyck de Vries, rezerva sa, îi va lua locul pentru MP al Italiei", a anunţat scuderia chiar în ziua calificărilor. 

Albon luase startul în antrenamentele de vineri. 

Citește și alte știri din sportul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.