Tenis

Carlos Alcaraz e noul rege de la US Open » Victorie cu Ruud și primul loc ATP pentru spaniol

Carlos Alcaraz, campion la US Open Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 12 September 2022

Carlos Alcaraz (19 ani) a câștigat finala Grand Slam-ului de la US Open în fața lui Casper Ruud (23), scor 6-4, 2-6, 7-6, 6-3, și a devenit noul lider ATP.

În meciul care s-a jucat cu poziția de lider ATP pe masă, Alcaraz a început mai bine setul inaugural și l-a surprins pe Ruud cu loviturile sale. Spaniolul a făcut break-ul la scorul de 1-1 și de atunci și-a păstrat avantajul de două game-uri, impunându-se cu 6-2. 

Norvegianul Ruud s-a trezit la viață în setul 2, pe care și l-a adjudecat clar, cu 6-2. Setul 3 a fost cel mai disputat. Cei doi tenismeni au ajuns la 6-6, după care Alcaraz s-a impus în cele din urmă la tie-break. Spaniolul a reușit să ia și setul 4 cu 6-3 și a câștigat finala în 3 ore și 20 de minute. 

Carlos Alcaraz, câștigător la US Open

Alcaraz este la primul trofeu major în carieră, în chiar prima sa finală de Grand Slam! Pentru succesul de la Flushing Meadows, ibericul a primit 2,6 milioane de euro. 

Este pentru prima dată când un jucător care devine lider ATP după US Open, după 2003. Atunci o reușea spaniolul Juan Carlos Ferrero, chiar cel care îi este antrenor acum lui Alcaraz. 

VIDEO Rezumatul finalei Alcaraz - Ruud

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.