Special

Emil Grădinescu, acuzat de antinaționalism: „Atunci am cam luat-o și eu pe arătură, am descoperit toate motivele pentru care ne urăște Occidentul”

Emil Grădinescu, invitat la podcastul Profu' de Sport

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 12 septembrie 2022

Emil Grădinescu, cel mai cunoscut comentator TV de sport din România, a fost invitat la podcastul GSP „Profu' de Sport”, unde a vorbit despre momentul în care a fost acuzat de antinaționalism de către Dumitru Dragomir, șeful LPF la acea vreme, și Gino Iorgulescu, patronul celor de la FC Național atunci.

Se întâmpla în sezonul 2002-2003, la „dubla” dintre FC Național și Heerenveen din Cupa UEFA. După ce la București, „bancarii” s-au impus cu 3-0, la returul din Olanda bucureștenii au făcut un meci extrem de slab, pierzând cu 2-0. Emil Grădinescu a „taxat” dur atunci evoluția celor din Cotroceni. 

>

Emil Grădinescu: „Dragomir și Gino Iorgulescu m-au acuzat de antinaționalism”

-Ai fost acuzat de antinaționalism în trecut. La ce meci se întâmpla?
-A fost un Hereenven - FC Național, oribil. Am bătut cu 3-0 aici, iar la retur Naționalul a jucat execrabil, Doamne!, ce echipă fricoasă, dispusă să sacrifice tot. Atunci am cam luat-o și eu pe arătură, am descoperit toate motivele pentru care ne urăște Occidentul: că suntem simulanți, că nu ne place să muncim, că suntem șmecherași ...

- Și ce s-a întâmplat? 
- A doua zi, scrisoare de la Mitică Dragomir și Gino Iorgulescu. Bine, nu știu care a dictat și care a scris, a fost o coproducție. Au făcut o hârtie în care eram acuzat de antinaționalism și cereau conducerii TVR să fiu tras pe dreapta. N-au avut niciun fel de spor.

VIDEO. Emil Grădinescu, invitat la Profu' de sport (podcast integral)

Mai multe știri din podcastul GSP Profu' de Sport:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.