Liga 1

Marea problemă a celor de la CSU Craiova în acest sezon » Oltenii au ajuns la 5 „cadouri” date adversarelor

CSU Craiova e Moș Crăciun în acest sezon » Oltenii au ajuns la 5 „cadouri” date adversarelor Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday, 12 September 2022

Oltenii au ajuns deja la al cincilea meci al sezonului, din 15 partide disputate în Liga 1 și în Conference, în care gafează impardonabil. Una i-a costat 3 puncte, alta a influențat masiv „dubla” cu Hapoel Beer Sheva.

Până-n decembrie, tradițional „luna cadourilor”, mai este. Oltenii sunt însă generoși și au început din această vară! Împart inclusiv contracandidatelor la titlu. Campioana CFR a fost, duminică seară, deja al 5-lea adversar căruia i-au pus pe tavă goluri din greșeli personale. 

„Cert e că azi am făcut două cadouri. Am discutat ca pasele înapoi să nu fie trimise pe cadrul porții, le-am spus jucătorilor că sunt probleme cu gazonul. Dar fix asta am făcut...", a comentat Mirel Rădoi. 

Antrenorul Universității făcea trimitere la autogolul fundașului Valerică Găman, 33 de ani, care i-a scutit pe clujeni de-un efort și a expediat balonul spre propriile buturi fără să se uite că Lazar era ieșit mult, în lateral. Un veritabil „tontogol”, „cireașa” pe un tort amar, ce conține și alte „ingrediente” asemănătoare:

„Cadourile” făcute de CSU Craiova în acest sezon

1. CSU Craiova - Farul 4-3

  • Căpitanul Nicușor Bancu, 29 de ani, trimite la adversar, Vlad Morar profită și înscrie pentru 0-1
  • Ionuț Vână, 27 de ani, îi pasează lui Gabi Torje, care reia din prima, peste portarul Lazar, pentru 1-3. 

Hermannstadt - CSU Craiova 1-0

  • Bogdan Mitrea, 34 ani, îi pasează lui Mino Sota, care-l servește prompt pe Daniel Paraschiv și aceșta marchează pentru 0-1. 

CSU Craiova - Hapoel Beer Sheva 1-1

  •  Paul Papp, 32 de ani, este eliminat la pauză, cu „roșu” direct, pentru agresarea unui adversar în zona vestiarelor. Toate planurile lui Rădoi pentru repriza secundă au fost date peste cap, iar calificarea în grupele Conference League avea să fie ratată, la penalty-uri, în returul din Israel. 

FCU Craiova - CSU Craiova 1-2

  •  Paul Papp îi face cadou rivalei locale penalty-ul de 1-2, faultându-l nejustificat pe Andrea Compagno, într-un duel aerian consumat undeva în marginea careului mare.

Craiova a ajuns o veritabilă campioană a surprizelor neplăcute. Furnizate, culmea!, de jucători experimentați, fiecare cu peste 100 de prezențe în Liga 1 și cu zeci de partide disputate în cupele europene și la echipele naționale. Ba Găman, Papp și Mitrea vin, în plus, și cu experiența dobândită în campionatele străine în care au evoluat de-a lungul carierei. 

Iar Rădoi nu e singurul antrenor al oltenilor care se plânge de „cadourile” făcute de oamenii săi. Sezonul trecut, în martie 2022, Laurențiu Reghecampf avea un discurs asemănător, după un 1-3 cu FC Voluntari: „Explicații ar fi multe. Am făcut trei cadouri. Autogol, după o minge pierdută la mijlocul terenului, golul doi și trei în urma unor greșeli de marcaj și a unor pase greșite. Atitudinea și meciul pe care l-am făcut a fost mult sub așteptările mele”. 

N-aveau să fie singurele gafe ale juveților, care în final au ratat toate trofeele stagiunii și au ajuns să tremure, într-un baraj cu FC Botoșani, pentru prezența în Europa.

Dacă vorbim de titlu, vorbim degeaba. Când sunt greşeli atât de mari, e greu să ne gândim la titlu sau la locul doi

- Mirel Rădoi, antrenor CSU Craiova

Noi le-am dat cadou punctele celor de la CFR. Ei au jucat mai bine și au avut mai multă dorință. De două-trei etape suntem Moș Crăciun pentru adversari. Ne trebuie constanță în rezultate

- Bogdan Vătăjelu, fundaș CSU Craiova

Citește și alte știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.