Altele

Ungurii sunt șocați că „extraterestrul” David Popovici vine din România: „Trebuie să decriptăm ceva!”

+22 Foto
Publicația maghiară „Nemzeti Sport” a analizat performanțele lui David Popovici (17 ani), sportivul anului în natația mondială.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 12 septembrie 2022

Publicația maghiară „Nemzeti Sport” a analizat performanțele lui David Popovici (17 ani), sportivul anului în natația mondială.

David Popovici are un an istoric. Deține titulurile mondiale și europene în probele de 100 metri și 200 metri liber, atât la seniori, cât și la juniori, stabilind și un nou record all-time în „proba regină”.

Jurnaliștii maghiari sunt intrigați de performanțele sportivului „tricolor”. Într-un material special, publicat în ediția din septembrie a publicației Képes Sport și preluat de site-ul „Nemzeti Sport”, David este supranumit „Extraterestrul din bazin”.

Maghiarii, intrigați de performanțele lui David Popovici

Nu doar stilul unic de deplasare prin apă este lăudat, ci și personalitatea lui Popovici: „Este direct, uneori poate părea chiar arogant. Încrederea lui te lasă fără cuvinte”.

În continuare, lansează o mică dezbatere. Cum de un astfel de fenomen poate să răsară într-o țară în care bazinele sunt aproape inexistente?

„Ceva trebuie decriptat. David reprezenintă esența natației, dar provine dintr-o țară în care bazinele de înot profesioniste pot fi numărate pe degetele de la o mână”, au punctat maghiarii.

Medaliile lui David Popovici în această vară

Ca atare, Gazeta Sporturilor i-a dedicat lui David o copertă specială a ziarului. Sunt titrarea „Unic în lume”, un fotomontaj care pune în evidență performanțele încântătoare ale „magicianului” din bazin.

VIDEO Ion Țiriac, despre „laboratorul” din care a ieșit David Popovici și marele merit al Cameliei Potec: „300 de copii, trei zile de concurs, șase ore de antrenament pe zi”

>

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.