Tenis

Ce a schimbat Carlos Alcaraz în alimentație pentru a ajunge numărul 1 în lume: „Nu mai poate să spună că le urăște”

Carlos Alcaraz // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 13 September 2022

Spaniolul Carlos Alcaraz (19 ani), noul număr 1 mondial în tenisul masculin, și-a schimbat stilul de viață pentru a ajunge la nivelul din prezent.

El a lucrat îndeaproape cu preparatorul fizic Juanjo Moreno. Carlos a ținut cont de multe aspecte pentru a ajunge în vârf. Pe lângă partea de muncă fizică, au existat și modificări în alimentația lui Alcaraz, iar despre asta a oferit detalii Juanjo Moreno.

Ce a schimbat Carlos Alcaraz în alimentație pentru a ajunge numărul 1 în lume

„A fost greu să-l convingem. Sunt obiceiuri dificil de asimilat, dar care sunt necesare pentru menținerea și îmbunătățirea performanței unui sportiv. De exemplu, să mănânce banane pentru că ele conțin și macronutrienți, și micronutrienți de care va avea nevoie.

Nu poate spune: «Urăsc bananele, nu mănânc!». La fel cu sushi, care are diverse texturi cu care nu era obișnuit, care ne ajută să obținem glicogen. S-a convins că e mâncare sănătoasă și îi place mult”, a dezvăluit Moreno.

Carlos Alcaraz a devenit luni lider în clasamentul ATP, grație victoriei de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. A fost, de altfel, primul turneu de acest nivel cucerit de iberic, după 6-4, 2-6, 7-6 (1), 6-3 în finala cu norvegianul Casper Ruud.

Mai multe știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.