Liga 1

Marius Croitoru propune 3 fotbaliști pentru „națională”: „E clar că merită să fie văzuți de selecționer”

Marius Croitoru / Captură FCU TV

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 14 septembrie 2022

Marius Croitoru, antrenorul lui FCU Craiova, a prins curaj după cele șapte puncte obținute în ultimele trei etape. Tehnicianul oltenilor propune trei nume din echipă la prima reprezentativă: fundașul dreapta Radu Negru (23 de ani), mijlocașul central Vlad Achim (33) și atacantul Gabi Iancu (28). Dintre cei 3, doar Iancu a mai jucat sub „tricolor”. 

„Negru, Achim sau Iancu sunt jucători care, în ultima perioadă, dacă ne uităm pe cifre, pe evoluții, s-au ridicat la nivelul celor mai buni fotbaliști din România. Nu e ușor să prinzi de atâtea ori echipa etapei. 

„E clar că merită să fie văzuți de selecționer. Dar el e unul singur, noi suntem 20 de milioane de «selecționeri». Să-l lăsăm pe selecționer să facă alegerile, nu e normal să punem presiune”, a spus Croitoru, în cadrul unei conferințe de presă. 

Radu Negru a fost de două ori în echipa etapei făcută de LPF, după 1-1 cu FCSB și 1-0 cu Rapid. Achim și Iancu au fost incluși în cel mai bun „11” după 1-1 cu U Cluj, respectiv 1-0 cu Rapid. 

>

Marius Croitoru despre...

...interesul FCSB-ului pentru „decarul” Bauza: „E cel mai bun număr 10 din România, e și normal să fie dorit, dar mi-e greu să cred că va face pasul la altă echipă din România”.

...duelul cu FC Voluntari: „Venim după o perioadă bună, am legat rezultate pozitive și ne dorim să rămânem pe aceeași linie și după meciul cu FC Voluntari. Întâlnim o echipă bună, care anul trecut a fost surpriza campionatului. E o echipă puternică, deși a avut un început de sezon sub așteptări”.

...șansele FCSB-ului la play-off: „Specialiștii sunt specialiști ca să vorbească. E mai greu când îi pui la treabă. Dar sunt ferm convins că FCSB va fi între primele șase echipe, mi-e greu să cred că nu se va întâmpla așa”.

Marius Croitoru a îndeplinit primul obiectiv al lui Mititelu

Victoria cu Rapid (1-0) i-a asigurat lui Croitoru îndeplinirea primului obiectiv impus de Adrian Mititelu, locurile 1-8 după 10 etape. Seria de 3 meciuri fără înfrângere, în urma căreia a adunat 7 puncte, cât acumulase după 7 runde, a ridicat-o pe FCU până pe locul 7, cu 14 puncte. La doar o lungime de echipele de pe 6 și 5, UTA, respectiv CFR. 

VIDEO Adrian Mititelu rupe tăcerea într-un interviu acordat lui Ioanițoaia: „Am fost executat, defăimat, umilit, batjocorit! Rotaru a vrut să mă omoare!”

>

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.