Liga 1

A murit Nicolae Zamfir, fostul antrenor al Universității Craiova » El l-a descoperit pe Gică Popescu

Nicolae Zamfir, fostul antrenor al Universității Craiova, a murit azi, la 77 de ani.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 14 septembrie 2022

Nicolae Zamfir, fostul antrenor al Universității Craiova, a murit azi, la 77 de ani.

Zamfir a pregătit echipele de juniori ale Craiovei din anii '80-'90 și l-a descoperit, printre alții, pe Gică Popescu.

Zamfir era cardiac, iar luni i s-a făcut rău. Marți a fost internat, urmând ca medicii să-i monteze astăzi câteva stenturi. Pe masa de operație, Țâcă Zamfir a făcut stopcardiac, dar a fost salvat inițial de medici, fiind resuscitat și mutat la ATI, unde, din păcate, a mai suferit 3 stopuri cardiace și n-a mai putut fi salvat.

A murit Nicolae Zamfir

„Zi tristă pentru întreaga suflare alb-albastră. Din păcate, profesorul emerit Nicolae Zamfir ne-a părăsit în cursul zilei de astăzi. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Marile performanțe din trecut ale clubului sunt legate de numele lui Nicolae Zamfir. El a fost unul dintre artizanii echipelor care au scris legenda fotbalului craiovean. De altfel, Nicolae Zamfir s-a alăturat proiectului renașterii Universității Craiova în iarna lui 2013, punându-și priceperea în slujba construirii unui Centru de Juniori puternic. Profesorul emerit a fost implicat activ în protocolul de colaborare dintre Universitatea din Craiova și Universitatea Craiova. Condoleanțe familiei îndurerate!”, a comunicat pe Facebook CS Universitatea Craiova.

Nicolae Zamfir a dat lovitura de start a meciului CS Universitatea Craiova - Farul 4-3, disputat la Severin pe 5 septembrie

Cariera de antrenor a lui Nicolae Zamfir

PERIOADĂECHIPĂ
1980–1986Juniorii Craiovei
1986–1990„Secund” la echipa mare a Craiovei
1990–1991Vidin (Bulgaria)
1991–1993Juniorii Craiovei
1993–1994Drobeta Turneu Severin
1994–1995„Secund” la echipa mare a Craiovei
1995–1996Chimia Râmnicu Vâlcea
1997Craiova (interimar)
1999–2000JEF United Ichihara Chiba (Japonia)

A plecat dintre noi un om extrem de drag mie, care mi-a fost alături peste 40 de ani. Este antrenorul care m-a crescut, nașul meu de cununie și o persoană cu adevărat specială în viața mea. Mi-e greu să vorbesc despre Tică Zamfir la trecut și o să-mi fie și mai greu să mă obișnuiesc cu gândul că nu mai e aici. Rămas bun, Nea Tică, vei rămâne mereu în inima mea.

- Gică Popescu, președinte Farul

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.