Campionate

Ancelotti s-a amuzat la conferință: „10 goluri sezonul ăsta sau îmi rupi carnetul de antrenor”

Carlo Ancelotti // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 15 septembrie 2022

Carlo Ancelotti (63 de ani), antrenorul lui Real Madrid, l-a avertizat pe mijlocașul Federico Valverde (24) că trebuie să înscrie cel puțin 10 goluri în acest sezon: „Dacă nu, va trebui să-mi rupă carnetul de antrenor”.

Real Madrid a deschis scorul în meciul de Liga Campionilor cu RB Leipzig, scor final 2-0, prin Federico Valverde. Mijlocașul uruguayan a preluat o pasă venită de la Vinicius Junior, a fentat un adversar și a șutat necruțător cu piciorul stâng, la colțul lung.

A fost al treilea gol al sezonului pentru Valverde, care a jucat în toate cele 8 meciuri ale „albilor” din această stagiune. În unul singur, 2-1 cu Real Betis, nu a fost titular.

Carlo Ancelotti, mesaj pentru Federico Valverde: „Dacă nu marchează 10 goluri, să-mi rupă carnetul de antrenor”

După meci, antrenorul Carlo Ancelotti a fost întrebat dacă Federico a devenit cel mai bun jucător din lume în poziția sa. Valverde a fost utilizat cu precădere ca inter, dar și ca mijlocaș lateral dreapta în acest sezon.

Ce m-a surprins la el este cât de puțin a înscris, sezonul trecut a marcat un singur gol. I-am spus că are stânci în picioare.

Astăzi a înscris cu piciorul stâng, i-am spus că dacă nu marchează măcar 10 goluri în acest sezon va trebui să-mi rupă carnetul de antrenor. Pentru a deveni cel mai bun din lume mai are de așteptat puțin”, a răspuns Ancelotti, citat de Marca.

Cumpărat de Real Madrid în 2016 de la Penarol pentru doar 5 milioane de euro, Valverde a adunat 156 de meciuri, 9 goluri și 10 pase decisive la prima echipă „blanco”. Într-adevăr, sezonul trecut a marcat doar o dată, cu Barcelona în Supercupa Spaniei.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.