Liga 1

Cel mai bun din curtea școlii » Farul se impune la Ploiești, după o prestație magistrală a lui Denis Alibec! Clasamentul ACUM

+23 Foto
Cel mai bun din curtea școlii » Farul se impune la Ploiești, după o prestație magistrală a lui Denis Alibec! Clasamentul ACUM

Articol de Remus Răureanu  —  Friday, 16 September 2022

Farul s-a impus în deplasarea cu Petrolul, scor 3-1, și se desprinde în fruntea clasamentului din Liga 1. Pe arena „Ilie Oană” au fost prezenți 8.618 de spectatori.

Dacă-l ai pe Alibec în echipă, e bine, ca antrenor, să ticluiești o tactică în care portarul și ceilalți nouă fotbaliști se ocupă să apere ceea ce creează Denis. Și e suficient să fii în fruntea clasamentului. Sigur, planul lui Hagi e mai complicat de atât și au merite mai mulți, nu joacă Denis singur în această echipă a Farului care este revelația sezonului.

Denis Alibec, decisiv în Petrolul - Farul 

Alibec deține, însă, toată creativitatea posibilă într-un jucător din campionatul românesc. Alexi Pitu și Louis Munteanu sunt tineri-locotenenți ai atacantului care a refuzat, pur și simplu, să ajungă la un nivel cu mult mai bun de atât. 

Alibec e capabil să marcheze simplu dintr-o pasă a lui Munteanu și să inventeze apoi o execuție genială pentru un 0-2 pe care l-a provocat de unul singur. Al doilea gol a necesitat doar un moment de neatenție a apărătorilor de la Petrolul, a fost de ajuns pentru ca Denis să-și potrivească mingea pe piciorul stâng și s-o teleghideze în colțul lung cu o execuție curată.

Tamaș a redus din diferență în minutul 56, cu o lovitură de cap. „Lupii galbeni” au avut șansa egalării în final, deși au evoluat cu un om în minus, după eliminarea lui Irobiso. Fostul atacant dinamovist a primit două galbene la aceeași fază din partea lui Istvan Kovacs. 

La ultima fază, Alibec a dat dovadă de altruism. A scăpat singur cu portarul, dar a preferat să îi pună mingea pe tavă lui Enes Sali.

Farul, lider în Liga 1

Farul obține a 7 victorie în primele 11 etape și ajunge la 24 de puncte, lider solitar în SuperLigă. Petrolul pierde al doilea meci consecutiv, dar rămâne momentan pe locul 4. 

FINAL » Petrolul - Farul 1-3

Petrolul - Farul, echipe de start: 

Petrolul: Vâlceanu - Meijers, Tamaș, Huja - Borța, Dumitriu, Seto, Jair, Țicu - Irobiso, Ivanovski 
Rezerve: Moroz - Velisar, Pashov, Cebotaru, M. Bratu, Cioiu, Manzala, G. Grozav, A. Olaru 
Antrenor: Nicolae Constantin 

Farul: Aioani - R. Benzar, Larie, M. Popescu, Kiki - Artean, T. Băluță, Grameni - A. Pitu, D. Alibec, L. Munteanu 
Rezerve: Buzbuchi - Borza, Sîrbu, Grobry, Casap, Sali, R. Moldoveanu, Corinus, L. Andronache 
Antrenor: Gheorghe Hagi

Stadion: „Ilie Oană”, Ploiești 
Arbitru: Istvan Kovacs / Asistenți: Vasile Marinescu și Ovidiu Artene 
Arbitru VAR: Cătălin Popa / Arbitru AVAR: Gabriel Stroe

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.