FCSB l-a transferat în urmă cu mai puțin de o lună pe atacantul Andrea Compagno (26 de ani). În conturile celor de la FCU Craiova au intrat 1,5 milioane de euro, iar clubul a păstrat și un procent de 10% dintr-un viitor transfer. Invitat la „Prietenii lui Ovidiu”, Adrian Mititelu, patronul echipei a dezvăluit motivele pentru care l-a vândut pe italian la FCSB, chiar dacă până acum era împotriva mutărilor la formațiile din București.
- Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată miercuri de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
- Adrian, să o luăm cu sfârșitul și în special cu transferul lui Compagno la FCSB, pe 1,5 milioane de euro. Tu erai unul dintre patronii care nu dădeau drumul jucătorilor la echipele din București.
- Pentru că am crescut într-un spirit. Am plecat de jos, din rândul suporterilor. Am fost un membru, să zic eu, marcant al galeriei Universități Craiova. De la vârsta de 10 ani, nu cred că mi-au lipsit foarte multe meciuri, poate deplasări foarte lungi unde se ajungea greu pe vremea regimului comunist.
- În rest mergeai la tot?
- La tot! Plecam de acasă, lăsam totul, fugeam de la școală. Am cunoscut oameni deosebiți, care și-au dat și ultima suflare pentru echipa asta. Lăsau totul, doar să fie prezenți la meciurile Științei! Am crescut în spiritul ăsta anti-București. Cu această dogmă care mi s-a băgat în cap, că toată lumea ne vrea răul și noi trebuie să luptăm contra răului. Când am intrat în fotbal și am pus eu mâna pe frâiele de putere de la club, deciziile le-am luat prin prisma suporterului.
- Adică ai gândit ca un fan, nu ca un patron.
- Exact. Eu am plâns când a plecat Cămătaru la Dinamo. Am regretat foarte mult plecarea lui Ilie Balaci, dar atunci a fost o altă situație, pentru că pe Ilie, Craiova l-a abandonat. Ăsta e adevărul, că l-a abandonat!, și el a plecat la Olt și după aia la Dinamo. Am fost traumatizat de plecarea lui Gică Popescu la Steaua, fie și pentru un an de zile, atunci, în 1988. Așa am crescut și am reacționat ca un suporter, nu ca un președinte.
- Acum te-ai schimbat?
- Mi-am dat seama că am greșit! Nu trebuia să judec cu sufletul. De fapt, cei mai mulți dintre suporteri mi-au și reproșat chestia asta, că am fost un prost, că n-am știut să fac management sportiv. Dacă vinzi jucători, ești băiat deștept, dacă nu vinzi, ești prost.
- L-ai vândut pe Compagno, nu ți-ai atras adversitatea unor suporteri?
- Mi-am atras! El a venit într-un moment în care echipa era în revenire, începuse să se contureze ca puternică, să conteze. A câștigat simpatie. El în Liga 2 ne-a ajutat să promovăm pentru că a marcat niște goluri în momente-cheie.
- E clar că e un jucător bun.
- Și lumea mi-a reproșat că l-am vândut, iar pe mulți de pe Facebook i-am blocat pentru că mi-au trimis niște mesaje care au depășit limita bunului-simț!
- Pe Compagno ai luat 1,5 milioane de euro. Crezi că se acomodează la FCSB?
- Da! Și nu o spun din complezență. Mulți spun că s-a păcălit Gigi Becali. Nu s-a păcălit! Eu nu voiam să-l vând. Cred că dacă-l mai țineam până în vara viitoare, puteam să luăm o sumă mult mai mare. Dar acești bani mă ajută la toate cheltuielile pe care le am de făcut și la investițiile care sunt în curs. Aveam nevoie de bani acum!
{{text}}