Conference League

Pieton cu banderolă! Prestație îngrijorătoare a lui Tavi Popescu în meciul cu Anderlecht

Tavi (dreapta) traversează o prelungită eclipsă de formă FOTO Raed Krishan

Articol de Viorel Tudorache  —  vineri, 16 septembrie 2022

Gazeta l-a monitorizat pe Tavi Popescu în meciul cu Anderlecht, iar decarul lui FCSB a avut momente când, pur și simplu, s-a plimbat pe teren. Între minutele 62 și 70 nu a atins niciodată mingea

Octavian Popescu (19 ani), perla pe care Becali visează să încaseze 50 de milioane de euro, a fost ca și inexistent în partida de joi cu Anderlecht (0-0). Titularizat pe postul său de bază, cel de extremă stângă, așa cum a ordonat patronul, și uns căpitan, decarul lui FCSB s-a întâlnit foarte rar cu mingea. 

De altfel, Tavi a avut al treilea cel mai slab index InStat dintre titularii lui Dică, 216. Doar Rusu și Miculescu au fost sub el, cu 174, respectiv 206. Cel mai bun index InStat l-a primit Olaru (271), urmat de Tamm (264) și de Edjouma (258).

Revenind la Popescu, acesta a trecut prin perioade când a fost dat, efectiv, dispărut din joc. Decarul a avut un pasaj de 6 minute în care nu a pus deloc piciorul pe minge. S-a întâmplat în repriza secundă, între minutele 62 și 70, interval în care jocul a fost întrerupt două minute pentru accidentarea lui Pantea.

Practic, în acest tunel, Tavi a arătat precum un pieton, mai mult s-a plimbat pe teren decât a alergat. A avut o singură tentativă de demarcare, neînțeleasă de posesorul balonului, a făcut un fault, într-un soi de presing de întâmpinare, și a coborât de câteva ori în jumătatea proprie. Cel mult în "3 pe 4".

Prea stingher

Tavi a părut de multe ori stinger. Nici el nu s-a arătat prea mult la primire, dar nici colegii nu l-au prea căutat. La un corner, în minutul 67, Tavi s-a apropiat agale de colțul terenului pentru un "doi contra unu", dar Cordea nu l-a băgat în seamă și a centrat direct în careu. Tavi Popescu a atins din nou mingea la 55 de secunde după intrarea lui Radunovici, în locul accidentatului Pantea.

Cu toate astea, extrema stângă a avut o șansă mare de gol, în minutul 78, însă Cordea i-a pasat prea tare în fața porții și n-a ajuns la minge.

"Octavian Popescu face mereu exact ce nu trebuie să facă. El e la pământ psihic. El a debutat foarte bine și a arătat câteva lucruri. Te uiți la calitățile pe care le are, dar acum, de o perioadă bună, face totul pe dos" 
Gabi Balint, la DigiSport

Cifrele lui Tavi Popescu în partida cu Anderlecht

Index InStat216
Șuturi2
Faulturi comise2
Faulturi suferite3
Pase24 (75% reușite)
Centrări0
Mingi pierdute12
Mingi recuperate3
Dueluri23 (35% câștigate)
Driblinguri4 (50% reușite)
Alunecări4 (50% soldate cu deposedări)

FCSB - Anderlecht 0-0 / Andrei Cordea: „Nu este un rezultat rău. Păcat că nu avem VAR în Conference League”

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.