Liga 1

S-a rupt lanțul de iubire? » Mirel Rădoi, sub presiune mare înainte de derby-ul cu FCSB

Mirel Rădoi

Articol de Aurelian Botezatu  —  sâmbătă, 17 septembrie 2022

Mirel Rădoi (41 de ani), antrenorul celor de la CSU Craiova, și-a diminuat din credit după eșecul de la Cluj, în fața CFR-ului (0-2), iar o nouă sincopă l-ar duce la cote alarmante. În club sunt deja îndoieli în privința capacității lui de a aduce titlul în Bănie.

Mihai Rotaru și l-a dorit foarte mult pe Rădoi la Universitatea. Numai că, în Bănie, totul ține de rezultate. Iar valul de entuziasm pe care a venit fostul selecționer s-a „spart” de parcursul juveților, o idee mai buni decât sub comanda predecesorului Laszlo Balint, dar în continuare sub așteptări, cu unele lumini, dar și cu destule umbre.

Potrivit unor surse ale Gazetei, în club a stârnit rumoare nu atât eșecul de la Cluj, în fața campioanei CFR (0-2), cât modul în care Mirel a alcătuit echipa.

Faptul că a început cu Vătăjelu, cu Nistor și mai ales cu Câmpanu, jucători ieșiți de mai multă vreme din formă, iar Ivan, Mateiu sau Hanca au rămas pe margine le-a picat greu la stomac multora.

„E OK să le dai o șansă, dar nu într-o partidă de-o asemenea importanță! Când o întâlnești pe CFR, în teren trebuie să-i trimiți pe cei mai buni”, e principalul reproș care i se aduce antrenorului ce duminică seară, cu FCSB, își joacă o carte importantă în ceea ce privește viitorul pe banca alb-albaștrilor.

Un eșec cu FCSB ar fi teribil pentru Mirel Rădoi

În Bănie, toată lumea se așteaptă ca echipa să profite de oboseala bucureștenilor, implicați inclusiv în Conference League, și de lipsa lor de concentrare în campionat, exprimată în 3 meciuri consecutive fără victorie (2 remize, un eșec). O nouă sincopă, susțin sursele Gazetei, i-ar diminua creditul lui Rădoi la cote alarmante. 

1,25 puncte pe mecia făcut Balint în cele 4 partide de campionat în care a fost antrenorul Universității (1 victorie, 2 remize, 1 eșec)

Încă de la instalare, el a susținut că nu se gândește la titlu și că targetul său imediat e să asigure calificarea în play-off. Un discurs ce a venit în contradicție cu aspirațiile conducerii și ale suporterilor, care așteaptă încă din 1991 să sărbătorească un nou titlu în Bănie. 

Dar Mirel nu e dispus la nicio „concesie”. Și ieri, în conferința de presă premergătoare duelului cu prietenul Dică, a insistat că n-are „o baghetă magică. Cine se aștepta să am așa ceva s-a înșelat”

1,8 punctepe partidă a bifat Rădoi, în 5 dueluri de Liga 1 (3 victorii, 2 eșecuri)

Rădoi a dat vina pe arbitru la Cluj. Mie nu îmi plac astfel de antrenori. N-are rost să faci asta când echipa ta aproape că n-a avut vreo ocazie. A fost lentă, previzibilă. Va fi greu să își îndeplinească obiectivul. E ceva greșit în sistem, ceva nu este în regulă. Nu-mi permit să îi dau sfaturi, dar nu funcționează tactica aceasta, cu 3 fundași centrali.

- Florin Răducioiu, la Prima Sport

Mirel Rădoi știe cum va juca FCSB

Mirel a surprins ieri cu dezvăluirile din tabăra „dușmanului”. A spus aproape dintr-o suflare echipa cu care se așteaptă el ca omologul Dică să înceapă: „E clar că ne știm amândoi ideile, gândurile. Cum noi am pregătit câteva lucruri, sigur și ei au pregătit. Cred că în mare parte știm primul unsprezece al celor de la FCSB. 

Mă pot încumeta să spun că în poartă va fi Târnovanu, în linia de 4 vor fi Boboc, Tamm, Dawa, Radunovici, cred că Răzvan Oaidă va fi mijlocașul central defensiv. Interi vor fi Olaru și Octavian Popescu, apoi în față Coman, Cordea și Compagno. Mari surprize nu pot să apară. Și ei au informații despre noi. Să vedem cum vom evolua. 

Nu e o mare problemă oboseala lor, cinci dintre jucătorii amintiți nu au jucat joi, cu Anderlecht”. Rădoi crede că bucureștenii „se tem de locul din campionat și de numărul scăzut de puncte, cred că asta e problema lor. E clar că și-au regândit strategia față de acest joc și față de campionat”.

Craiova se așteaptă la 15.000 de spectatori

Antrenorul Craiovei a apreciat ieri că, la un asemenea meci, „publicul e important, dar și o presiune în plus. E un public pretențios aici”. Până miercuri la prânz, organizatorii dăduseră 2.000 de bilete, dar mizau pe o creștere considerabilă a vânzărilor în următoarele zile. 

Iar duminică, din estimările lor, se așteaptă ca pe „Oblemenco” să asiste la derby undeva în jurul a 15.000 de spectatori, cu tot cu cei 4.500 de abonați ai clubului și cu fanii roș-albaștrilor veniți de la București. Sezonul trecut, duelul din play-off cu FCSB (0-1) s-a jucat cu casa închisă. Au fost nu mai puțin de 30.000 de spectatori!

VIDEO Mirel Rădoi, înainte de CSU Craiova - FCSB: „Atmosfera de pe Oblemenco le va crea o presiune în plus lor“

>

Citește și alte știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.