Liga 1

„Un lucru extrem de periculos!” » Explicațiile prăbușirii lui Tavi Popescu și cum și-ar putea reveni: „Asta ar fi soluția”

Cifrele lui Tavi Popescu din acest sezon sunt submediocre: 16 meciuri, zero goluri, doar două assist-uri / foto: GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 17 September 2022

Ionuț Chirilă (56 de ani) a analizat, în platoul GSP Live, motivele care au dus la prăbușirea evoluțiilor lui Octavian Popescu, „perla” de 19 ani a celor de la FCSB.

Lipsa de randament a lui Octavian Popescu a devenit una dintre cele mai discutate teme din fotbalul românesc. „Explozia” lui Tavi din sezonul precedent s-a stins treptat, chiar în momentul în care răsfățatul lui Gigi Becali a primit banderola și tricoul cu numărul 10.

Chirilă e de părere că presiunea accentuată pusă pe umerii puștiului l-a deraiat pe fotbalistul de 19 ani de pe traiectoria pe care se afla în urmă cu câteva luni. Tehnicianul știe factorul care ar putea declanșa revirimentul lui Tavi Popescu.

Ionuț Chirilă, despre cauzele prăbușirii lui Tavi Popescu: „Se pune o presiune care poate inhiba jucătorul foarte mult”

>

„Momentul în care se află Octavian Popescu este momentul în care se află FCSB-ul acum. Soluția ar fi ca FCSB să devină o echipă puternică, o echipă care să-i dea și lui valoare. 

Dacă nu, trebuie să plece într-un campionat, într-o industrie, cum sunt cele din Italia, Anglia, Germania, Spania, care să-l transforme în certitudine și să-i exploateze la maximum potențialul.

El este încă un jucător foarte tânăr. Nu poate decide de unul singur jocul. Sunt prea mari așteptările de la el. (...) Se pune o presiune care poate inhiba jucătorul foarte mult! El poate să nu mai aibă încredere în propriile calități, iar ăsta e un lucru extrem de periculos”, a argumentat Ionuț Chirilă, la GSP Live. 

Gigi Becali a pus tunurile pe Tavi Popescu: „M-a dezamăgit! 100% e ceva cu el”

Gigi Becali i-a făcut un portret deloc blând lui Tavi Popescu, cel care, joi seara, în meciul din Conference League dintre FCSB și Anderlecht, încheiat 0-0, a bifat o nouă evoluție ștearsă, în nota prestațiilor din ultimele săptămâni.

În momentul în care vorbea despre jucătorii care l-au dezamăgit în confruntarea cu Anderlecht din Conference League, finanțatorul de la FCSB și-a îndreptat atenția către „perla” Tavi Popescu, jucător ale cărui cifre din acest sezon sunt submediocre: 16 meciuri, zero goluri, doar două assist-uri.

„M-a dezamăgit Tavi Popescu. Nu știu ce e cu el. Trebuia să facă ceva aseară, era o pâine de mâncat pentru el. Măcar să fie ăla care a fost dacă nu mai crește. Dădea goluri înainte. Vreau să dea goluri. Nu vreau să dea 10 goluri, ca-n sezonul trecut, să dea măcar 8. Să dea 6!

Nu mai are viziunea pe care o avea. 100% este ceva cu el. Nu știu ce, dar sigur e ceva cu el”, a spus Gigi Becali, la Pro Arena.

Octavian Popescu face mereu exact ce nu trebuie să facă. El e la pământ psihic. El a debutat foarte bine și a arătat câteva lucruri. Te uiți la calitățile pe care le are, dar acum, de o perioadă bună, face totul pe dos.

- Gabi Balint, la DigiSport

Cifrele lui Tavi Popescu în partida cu Anderlecht

Index InStat216
Șuturi2
Faulturi comise2
Faulturi suferite3
Pase24 (75% reușite)
Centrări0
Mingi pierdute12
Mingi recuperate3
Dueluri23 (35% câștigate)
Driblinguri4 (50% reușite)
Alunecări4 (50% soldate cu deposedări)

Citește și alte știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.