CS Universitatea Craiova a învins-o pe FCSB, scor 2-1, într-un derby spectaculos disputat în fața a 21.000 de spectatori pe arena „Ion Oblemenco”.
Un joc cam anost poate să devină încins cu vreo execuție magică ori cu o eroare care să rupă echilibrul. Craiova a atacat mai des în prima parte a meciului, însă gazdele și oaspeții mai mult s-au studiat de la distanță. Oamenii lui Rădoi nu au cedat tentației de a se arunca în ofensivă, una pe care publicul oltean o transmitea.
Cel mai scump playout din istorie? Cronica meciului CS Universitatea Craiova - FCSB, scrisă de Remus Răureanu
În locul unei execuții magice a existat o întreagă fază magistrală a lui Markovici. L-a depășit în viteză pe Tamm și l-a întors pe stoperul estonian până l-a amețit cu driblinguri scurte. Decent în evoluții de la venirea sa la FCSB, Tamm a arătat în duelul cu Markovici agilitatea unui trunchi de copac adânc înrădăcinat. Apărătorul a trebuit să-l faulteze pe Jovan ca să-l oprească și așa a rezultat un penalty pe care l-a transformat Mitrea.
SUPERLIGA » CSU Craiova - FCSB, decis de autogolul lui Oaidă
Atacantul tânăr, tehnic și puternic al Craiovei te face să-ți plasă să-l vezi jucând și să-ți pară rău că el tot nu pare să se ia în serios, tot lasă impresia că-și irosește în continuare o doză mare din talentul pe care-l are.
O greșeală a arbitrului Petrescu i-a oferit și FCSB-ului un penalty când Compagno s-a ciocnit de Bancu în careu. Vârful italian a plasat perfect balonul și l-a învins pe portarul Lazar. Compagno nu are, în nici un caz, talentul lui Markovici, însă italianul anonim în țara lui și afirmat la Craiova lui Mititelu e unul dintre cei mai serioși fotbaliști din campionat, ambiția și simplitatea cu care joacă îi ascund defectele și-i subliniază calitățile.
Un penalty-cadou nu maschează sărăcia din prestația FCSB-ului. Trupa lui Dică nu atacă mai deloc și e șubredă în apărare.
SUPERLIGA » Faza penalty-ului din care Compagno a adus egalarea
Coman a mai bifat o apariție dezamăgitoare. Florinel joacă acum de parcă l-ar fi răpit extratereștrii și l-ar fi readus pe Pământ după ce îi extrăseseră toate abilitățile fotbalistice, el nu mai seamănă deloc cu fotbalistul care era în urmă cu doi, trei ani. Înlocuitorul lui pentru repriza a doua, Octavian Popescu, arată ca și cum și el ar fi o victimă a aceleiași civilizații extraterestre care urăște talentul fotbalistic.
Modificările din echipa lui Dică nu au îmbunătățit jocul și a mai apărut și ghinionul. Alex Crețu a centrat în careul oaspeților, mingea s-a lovit de Oaidă și a intrat în poarta lui Târnovanu. Un avantaj minim pe care Craiova îl merită fiindcă a legat jocul un pic mai bine și a riscat suficient cât să indice că n-o mulțumea egalul.
Clasamentul din Liga 1 după FCSB - CS Universitatea Craiova
CS Universitatea Craiova ajunge la 17 puncte și urcă până pe locul 4 în Superligă. FCSB nu a mai câștigat de 4 meciuri, iar play-off-ul e tot mai departe. Rămâne cu 8 puncte, pe loc de baraj.
FINAL » Universitatea Craiova - FCSB 2-1
- Au marcat: B. Mitrea '32 (pen.) / Compagno '45+6 (pen.), Oaidă '66 (autogol)
- AICI cele mai interesante statistici
- VIDEO cu cele mai importante faze
Universitatea Craiova - FCSB, echipe de start:
CS Universitatea Craiova: Lazar - Papp, Raul Silva, Mitrea - Vătăjelu, Al. Crețu, Screciu, Ed. Florescu, N. Bancu - Nistor - Markovic
Rezerve: D. Rusu - Găman, Martic, Căpățînă, Mateiu, Vînă, Cîmpanu, Roguljic, Hanca
Antrenor: Mirel Rădoi
- Valerică Găman a fost pedepsit pentru gafa de runda trecută, din eșecul 0-2 cu CFR Cluj, când a trimis mingea în propria poartă. Este ținut astăzi pe banca de rezerve
- Mirel Rădoi folosește o formulă prudentă, mizând pe posesie. Singurul fotbalist ofensiv veritabil este Jovan Markovic, trimițând în schimb 4 mijlocași centrali de meserie.
FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Dawa, Tamm, Radunovic - Olaru, Haruț, Oaidă - Cordea, Compagno, Fl. Coman
Rezerve: A. Vlad - I. Stoica, Oct. Popescu, Miculescu, Dulca, Boboc, Pantea, Radaslavescu, Bg. Rusu
Antrenor: Nicolae Dică
- Octavian Popescu este rezervă în echipa lui Nicolae Dică
- Cealaltă surpriză este apariția lui Denis Haruț în postura de „închizător”, în locul suspendatului Edjouma.
Stadion: Ion Oblemenco (Craiova)
Arbitru: Petrescu Radu (Bucureşti) / Asistenți: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava) și Orbuleţ Mircea (Bucureşti)
Arbitru VAR: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti) / Arbitru AVAR: Bîrdeş Romică (Piteşti)
{{text}}