Fotbal   •   Liga 1   •   VOCILE GAZETEI

Vocile Gazetei » Universitatea Craiova - FCSB 2-1, comentat live pe GSP.ro de Dan Udrea, Cătălin Țepelin și Cristian Geambașu

Vocile Gazetei la CSU Craiova - FCSB

Articol de Gazeta Sporturilor   —  duminică, 18 septembrie 2022

Derby-ul CS Universitatea Craiova - FCSB 2-1 a fost comentat live pe GSP.ro de Dan Udrea (reporter GSP), Cătălin Țepelin (redactor-șef GSP) și Cristian Geambașu (editorialist GSP). Mai jos ai opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

Final: Craiova - FCSB 2-1

Dan Udrea: Oaidă a făcut dreptate



Cuplul Radu Petrescu (central) - Andrei Chivulete (VAR) a stricat meciul cu penalty-ul inventat în finalul primei reprize: cei doi au transformat un fault în atac al lui Compagno asupra lui Bancu într-un penalty pentru FCSB. Rușinoasă decizie! 



Norocul celor doi comici ai arbitrajului s-a numit Oaidă. Care a refăcut avantajul Craiovei după un autogol la o fază în care procedeul său tehnic de a controla mingea e unul care nu suportă comentarii, fiindcă e doar hazliu! 



FCSB a jucat fotbal doar ultimele 15 minute, mult prea puțin pentru a merita ceva. Și a avut prea mulți farseuri în teren: Tanm, Florinel Coman, Oaidă, Olaru! 



Craiova a jucat fotbal și a meritat să ia toate punctele. Mai ales că a avut câțiva jucători care merită remarcați: Crețu, Screciu, Raul Silva, Vătăjelu și, măcar pentru faza penaly-ului scos, chiar și Markovic.

Cătălin Țepelin: „Rădoi s-a făcut mare pe spinarea lui Dică. A avut puține cărți în mână, dar le-a jucat excelent. I-a ieșit presiunea din prima repriză, cu Nistor și Al. Crețu urcați în sufletul apărării adverse, i-a ieșit și reașezarea cu schimbările ce au temperat jocul după pauză. O mențiune specială pentru „păianjenul" Screciu, care a prins tot în plasa de la mijloc și i-a băgat în depresie pe adversari. 



Dică și-a ciobit clepsidra câștigată la calificarea în Europa, timpul i se scurge și nu poate veni la nesfârșit cu "băieții nu au aplicat ce le-am zis". E clar că și el face ceva greșit în acest vestiar care e un amestec de potențial neexploatat și suficiență inexplicabilă.


Cristian Geambașu: De două ori secund 



Autogolul lui Oaidă, golul victoriei oltenilor, arată că uneori hazardul poate face justiție. Craiova fusese echipa mai bună în primele 45 de minute și a rămas așa și după pauză, chiar dacă la FCSB au intrat Miculescu și Octavian Popescu în locul lui Haruț și Coman. Nistor și Screciu au continuat să domine centrul terenului alături de un Alexandru Crețu reinventat, în vreme ce dincolo Olaru, singurul creator de joc de la FCSB, a fost departe de nivelul arătat contra lui Anderlecht. 



Mult lăudatul Compagno o fi știind abecedarul fotbalului, dar nici vreun literat al acestuia nu este. Chiar jucând după ureche, FCSB a creat o ocazie imensă ratată de creștetul lui Dawa. Craiova rămâne în același timp și vulnerabilă, și redutabilă pe flancuri, fiindcă Bancu și Vătăjelu sunt mai mult mijlocași de bandă decât fundași. 



S-a jucat cu energie și cu ambiție, n-au lipsit reușitele tehnice. Un derby nu doar cu numele, în care principalul Rădoi se dovedește mai bun decât fostul lui secund. Acum secundul lui Becali.

La pauză: Craiova - FCSB 1-1

Dan Udrea: FCSB a fost o echipă moartă în prima repriză. Cu un Florinel Coman cap de linie pentru toate baloanele primite și mai preocupat să-și certe colegii că nu-i pasează decât să joace fotbal, vicecampioana aproape că n-a ajuns la poarta lui Lazar. 



N-a creat pericol în terenul advers, a făcut-o în propria jumătate, dar la propria poattă. Tamm a fost atât de slab și ezitant încât are pe conștiință “galbenul” lui Dawa, ocazia lui Crețu și mai ales penalty-ul scos de Markovici. 



Repriza s-a încheiat incendiar: cu un penalty fantomă primit de FCSB, la care mi se pare un contact nesancționabil, mai degrabă fault în atac, în niciun caz penalty, dar și cu două ocazii imense ale Craiovei. 1-1, rezultat total nedrept pentru gazde.

Cătălin Țepelin: „Craiova a plecat la vânătoare cu un arc fără săgeți, dar pe parcurs s-a descurcat cumva și a băgat prada în sperieți, cu Nistor și Al. Crețu jucând incredibil de sus. FCSB n-a găsit cheia să iasă repede din presiune, pentru că încă se chinuie să-și adapteze jocul la inteligența și calitățile lui Compagno. Mijlocul e groaznic, cei 3 din centru sunt ca o sită cu găuri XXL, iar Cordea și Coman sunt sleiți pe benzi. Craiova. Așa că italianul și-a făcut singur rost de un semi-penalty și, alături de Târnovanu, a mutat miza spre repriza a doua.


Cristian Geambașu: „Markovici contra Tamm sau duelul inegal dintre un spadasin (cam corpolent) și un soldat de la pedestrime, cu ghioaga în mână. Aceasta este povestea penalty-ului transformat de Mitrea. Derbyul are intensitate și paradoxal echipa cu 6 jucători defensivi, Craiova, este mai periculoasă. 



Nistor a dat cumva timpul înapoi, iar Screciu dovedește și calități la construcție. În prelungirile primei reprize, FCSB primește cadou de la Radu Petrescu un penalty la ciocnirea dintre Compagno și Bancu. Replica Craiovei este furioasă prin Al. Crețu și Markovici și senzația este că oltenii meritau să conducă.”

Înainte de CSU Craiova - FCSB: la ce să ne așteptăm

Dan Udrea: „Când era selecționer, Rădoi avea mai mult curaj. Acum, la un meci cu FCSB, care nu mai bate pe nimeni în Liga 1, Mirel a ajuns să aibă în primul 11: 5 fundași, doi mijlocași defensivi (pe jumătate sunt stoperi), doi “optari” și un singur jucător exclusiv de atac, dar și acela cu gabarit depășit! Pe scurt, un sistem 3-6-1! 



Dică surprinde și el, cu Haruț mijlocaș, poziție pe care a mai jucat, dar și cu Tavi Popescu în continuare pus pe cojile re nucă de pe banca de rezerve. Teoretic, FCSB are mai mulți jucători ofensivi, dar pare expusă pe axul defensiv, unde stă într-un trio marca FC Botoșani: Dawa-Haruț-Oaidă.

Cătălin Țepelin: „Rădoi și Dică se cunosc atât de bine, după 3 mandate principal-secund și sute de ore de discuții 1-la-1 fără secrete, încât s-ar putea surprinde în duel direct doar dacă reinventează roata / mingea. Mirel e forțat de accidentări să o facă, pentru că a trebuit să deseneze echipa fără Ivan - Koljic - Bairam, un fel de PSG fără Messi - Mbappe - Neymar. 



Dincolo, Nicolae mută doar cu Haruț la mijloc și păstrează piperul pentru schimbări. La cât de mult au pledat Rădoi și Dică pentru fotbal-spectacol ar fi culmea să vedem azi vreo tristețe tacticizată”.

Cristian Geambașu: „În lumea eufemismelor, Craiova și FCSB au început ezitant un campionat la începutul căruia erau pe nedrept suspectate că trag la titlu. În lumea reală, Craiova și FCSB joacă modest și nespectaculos. Cu 3 fundași centrali (Papp, Raul Silva, Mitrea), 4 mijlocași, dintre care 3 închizători (Screciu, Al. Crețu și Florescu), dar un singur vârf (Markovici), Rădoi anunță o prudență care nu-l caracterizează. 



La FCSB, sunt rotiți jucătorii ca într-un carusel de la bâlci. Doamnelor și domnilor, acum dansează Haruț și stă perla Octavian Popescu! Cordea, Compagno și Coman în atacul fecesebist anunță totuși o forță ofensivă peste a oltenilor.”

Echipele de start din CS Universitatea Craiova - FCSB:

  • CS Universitatea Craiova: Lazar - Papp, Raul Silva, Mitrea - Vătăjelu, Al. Crețu, Screciu, Ed. Florescu, N. Bancu - Nistor - Markovic 

    Rezerve: D. Rusu - Găman, Martic, Căpățînă, Mateiu, Vînă, Cîmpanu, Roguljic, Hanca 

    Antrenor: Mirel Rădoi
  • FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Dawa, Tamm, Radunovic - Olaru, Haruț, Oaidă - Cordea, Compagno, Fl. Coman 

    Rezerve: A. Vlad - I. Stoica, Oct. Popescu, Miculescu, Dulca, Boboc, Pantea, Radaslavescu, B. Rusu 

    Antrenor: Nicolae Dică
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.