Nationala

Cine a preluat numărul 10 la echipa națională după ce Maxim a fost sărit din schemă

Echipa României FOTO: IMAGO IMAGES

Articol de GSP.RO  —  Monday, 19 September 2022

Nicolae Stanciu (29 de ani), fotbalistul legitimat la Wuhan Three Towns, în China, a revenit la echipa națională după o pauză de aproape un an. Ultimul meci bifat de mijlocaș datează din 14 noiembrie 2021, când prima reprezentativă se impunea în fața celor din Liechtenstein, scor 2-0, în preliminariile Cupei Mondiale din Qatar.

Jucătorul născut la Alba-Iulia a preluat tricoul cu numărul 10, rămas vacant după ce cel care îl purta în mod normal, Alexandru Maxim, nu a intrat în planurile selecționerului Eduard Iordănescu pentru partidele pe care „tricolorii” le vor disputa în fața Finlandei (23 septembrie) și Bosniei (26 septembrie), din Liga Națiunilor.

Nicolae Stanciu, în timpul antrenamentului efectuat de echipa națională ieri

Legendarul tricou a mai fost purtat de Stanciu la EURO 2016

Fostul fotbalist al celor de la FCSB, Anderlecht, Sparta Praga și Slavia Praga a mai purtat tricoul în care Gheorghe Hagi, cel mai mare fotbalist român din toate timpurile, a făcut istorie. 

Nicolae Stanciu a purtat tricoul cu numărul 10 la turneul final al Campionatului European din 2016, desfășurat în Franța. Și atunci, motivul pentru care mijlocașul cu 11 reușite în tricoul reprezentativei României a fost acela că Alexandru Maxim nu a fost nici atunci convocat de selecționerul Anghel Iordănescu, tatăl lui Edi Iordănescu, pentru turneul din Hexagon.

>

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.