Hochei

Ministrul Tanczos Barna a îngenuncheat la intonarea imnului Ținutului Secuiesc la finala Cupei României la hochei!

Tanczos Barna a îngenuncheat la intonarea imnului. Foto: Facebook

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 19 septembrie 2022

Tanczos Barna (46 de ani), Ministrul Mediului, a îngenuncheat alături de jucătorii clubului de hochei Miercurea Ciuc la intonarea imnului Ținutului Secuiesc. 

Evenimentul a avut loc la meciul de hochei din Cupa României, câștigată de Sport Club Miercurea Ciuc în fața celor de la Steaua cu 5-0.  Pe gheața patinoarului „Vakar Lajos” din Miercurea Ciuc există un obicei ca jucătorii să îngenuncheze în momentul în care suporterii harghiteni intonează imnul Ținutului Secuiesc.

Același lucru s-a întâmplat și în timpul finalei, când Tanczos Barna a îngenuncheat pe gheața patinoarului alături de jucătorii celor de la Miercurea Ciuc, unde a realizat o filmare cu telefonul mobil.

Imaginea a fost postată pe contul de Facebook de Dan Tănasă, membru al Camerei Deputaților, care a comentat gestul ministrului.

„Aseară la Miercurea Ciuc s-a jucat finala Cupei României la hochei între echipa locală și Steaua București. Cel care stă în genunchi alături de echipa locală e ministrul Tánczos Barna, membru în Guvernul României. La finalul meciului, echipa locală a îngenunchiat când s-a cântat imnul așa-zisului ținut secuiesc. La fel a făcut și ministrul UDMR din Guvernul României. Același ministru care nu participă niciodată la Ziua Națională, Ziua Imnului sau Ziua Drapelului”, a spus Dan Tănasă.

Tanczos Barna a îngenuncheat la intonarea imnului. Foto: Dan Tanasă

Tanczos Barna nu se află la primul gest controversat

În luna mai a acestui an, Tanczos Barna a fost prezent  la un meci de hochei dintre naționala României și Ungaria, câștigat de maghiari cu 4-2. Atunci, Tanczos Barna a fost prezent într-un tricou al echipei din Miercurea Ciuc și a stat în galeria Ungariei.

Cu o altă ocazie în 2011, Tanczos Barna era  președintele Federației Române de hochei  și  a sărbătorit promovarea naționalei României din Diviza II în Diviza I a clasamentului Mondial. Atunci actualul Ministru al Mediului a sărbătorit alături de tricolori ținând în mână steagul Ținutului Secuiesc.

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.