Altele

Magnus Carlsen, cvintuplu campion la șah, a ieșit dintr-un meci după numai o mutare făcută! Care e motivul

Pixsell

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 20 septembrie 2022

Cvintuplul campion mondial la șah, norvegianul Magnus Carlsen, a ieșit din meciul online pe care îl disputa în compania șahistului american Hans Niemann, din cadrul turneului Julius Baer Generation Cup, după ce făcuse numai o mutare, reaprinzând astfel disputa dintre cei doi, începută în urmă cu mai mult timp. 

A fost primul meci dintre cei doi după cel disputat la Sinquefield Cup, la începutul lunii septembrie. Niemann s-a impus atunci. 

Magnus Carlsen a ieșit rapid din meci

Potrivit cotidianului britanic The Guardian, Magnus Carlsen a făcut o singură mișcare, folosind piesele negre, după care s-a deconectat din meci, lăsând-o pe comentatoarea partidei, Tania Sachdev, și ea campioană la multiple turnee de șah, uimită: 

Magnus Carlsen a renunțat să mai joace. Pur și simplu s-a ridicat și a plecat. Și-a oprit camera și atât știm, cel puțin momentan. Vom încerca să vă ținem la curent în legătură cu acest lucru.  Nu mi s-a mai întâmplat niciodată asta. Pur și simplu nu îmi vine să cred. Chiar s-a întâmplat asta? Magnus (n.r.- Carlsen) refuză să joace împotriva lui Hans (n.r.- Niemann). Va participa la turneu, dar nu va juca împotriva lui Niemann. Este o afirmație foarte serioasă.

- Tania Sachdev, în direct pe stream-ul canalului Chess24.

Magnus Carlsen, participând la un turneu de șah. FOTO: IMAGO IMAGES

Momentul în care norvegianul a ieșit din meci și reacția comentatoarei: 

Magnus Carlsen s-a mai retras dintr-un turneu la care a luat parte și Niemann

Norvegianul Magnus Carlsen s-a mai retras dintr-un turneu de șah la care a luat parte și Hans Niemann. Cei doi s-au mai întâlnit la un eveniment din St. Louis, Missouri, Statele Unite, care a avut premii de până la 500.000 de dolari. Niemann s-a impus atunci chiar în fața lui Carlsen, care și-a anunțat retragerea din turneu imediat după meciul direct. 

Carlsen a postat pe contul personal de Twitter celebrul videoclip în care apare antrenorul portughez Jose Mourinho, în care spune: „Dacă vorbesc, sunt într-un mare bucluc”.

Cel mai bun jucător de șah rapid a comentat și el cazul

Cel mai bun jucător de șah rapid din lume, americanul de origine japoneză Hikaru Nakamura, a comentat și el bizarul caz, spunând că cel mai probabil norvegianul Magnus Carlsen s-a retras, suspectând că Niemann trișase. Nakamura a mai spus și că Hans Niemann a fost blocat pe cel mai popular site pe care se joacă șah virtual, Chess.com.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.