Nationala

S-a chinuit doi ani în străinătate, acum explică de ce: „Intensitatea îi încurcă pe jucătorii români. E greu la început”

Denis Drăguș, în roșu // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 20 septembrie 2022

Denis Drăguș (23 de ani), atacant la Standard Liege, numește aspectele care împiedică jucătorii români să se impună la echipele din străinătate.

Cumpărat în 2019 de Standard Liege pentru 1,8 milioane de euro, Drăguș a avut un început de aventură dificil în Belgia. În primul sezon a adunat doar 5 apariții - un total de 93 de minute jucate -, iar în al doilea a fost cedat în Italia, la Crotone, dar și acolo a jucat foarte puțin, doar 9 meciuri.

Drăguș a început să intre în forma care l-a consacrat la Viitorul abia în sezonul 2021/2022, când a înscris 6 goluri în 30 de meciuri. Iar în noua stagiune are un randament decent, 3 goluri în 9 apariții.

Din postura de jucător plecat în străinătate la o vârstă fragedă, imediat după ce a împlinit 20 de ani, Drăguș numește aspectele care îi încurcă pe jucătorii români atunci când ajung în fotbalul de afară.

Denis Drăguș: „E vorba de intensitate. Am avut și eu probleme”

„În primul rând, e vorba de intensitate. Duelurile fizice sunt mult mai puternice, viteza de joc este mult mai ridicată.

La început e greu pentru toată lumea, dar cred că jucătorul român are calitate, trebuie doar să nu renunțe, să meargă înainte. Am avut și eu probleme, mă bucur că n-am renunțat, că am trecut peste ele și într-un final m-am adaptat”, a spus Drăguș pentru FRF TV.

„Am un început bun de sezon, mai ales că am început toate meciurile ca titular. Sper să o țin tot așa. Eu cred că și pe plan personal, și ca echipă suntem într-un moment bun. Vreau să marchez cât mai mult și să-mi ajut echipa”, a adăugat atacantul central, care poate evolua și în banda stângă.

Drăguș a fost convocat pentru meciurile primei reprezentative a României din această lună, cu Finlanda (23 septembrie), respectiv Bosnia și Herțegovina (26 septembrie), ambele în Nations League. El avea deja două meciuri în „tricolor”, bifate în 2018.

VIDEO » Mesaj clar pentru Iordănescu dinspre Petre Marin

>

Mai multe știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.