Campionate

UEFA nu glumește: Rusia, exclusă și de la Euro 2024 din cauza războiului!

UEFA nu glumește: Rusia, exclusă și de la Euro 2024 din cauza războiului!

Articol de Theodor Jumătate  —  marţi, 20 septembrie 2022

Președintele federației ucrainene, Andri Pavelko, a anunțat că UEFA interzice Rusiei să participe la tragerea la sorți a preliminariilor CE. N-are voie la turneul final. Comitetul Executiv al forului continental a confirmat hotărârea astăzi.

OFICIAL: Rusia nu intră în preliminariile EURO 2024!

„Toate echipele rusești sunt suspendate, după decizia UEFA din februarie 2022, confirmată de TAS în iulie 2022. Astfel, Rusia nu este inclusă în tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2024”, informează site-ul forului european.

Știrea inițială: Rusia, out!

Rusia va rămâne încă o lungă perioadă departe de fotbal. Naționala și echipele de club plătesc pentru războiul din Ucraina. Au fost deja excluse din 28 februarie de FIFA și UEFA. Sbornaia, interzisă și în barajul pentru Mondialul din Qatar.

„Euro 2024 fără Rusia, țara agresoare” 

Președintele federației ucrainene, Andri Pavelko, a anunțat astăzi că "rușii nu au pur și simplu pentru ce să se pregătească. Așa cum s-a cerut, Rusia nu va fi la Frankfurt, pe 9 octombrie. Cel puțin până în 2024, nu va putea concura în competiții internaționale oficiale. Euro 2024 se va ține fără o țară agresoare".

Pavelko se referea la tragerea la sorți a preliminariilor CE 2024, care se va desfășura la Frankfurt, pe 9 octombrie. Rusia nu va fi la ceremonie, nu va participa la campania de calificare și, automat, nici la turneul final programat între 14 iunie și 14 iulie 2024, în Germania. 

Încă doi ani out! 

Reunit în această după-amiază, Comitetul Executiv UEFA a confirmat decizia de a bloca Rusia pentru următorii doi ani.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.