Nationala

Șumudică, revoltat de selecția lui Edi Iordănescu: „Suntem nebuni?! Pe ei doi de ce nu i-a luat?!”

Marius Șumudică, 51 de ani, antrenorul lui Al-Raed, contestă selecția lui Edi Iordănescu pentru meciurile din Liga Națiunilor cu Finlanda și Bosnia.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 20 septembrie 2022

Marius Șumudică, 51 de ani, antrenorul lui Al-Raed, contestă selecția lui Edi Iordănescu pentru meciurile din Liga Națiunilor cu Finlanda și Bosnia.

Programul României în septembrie:

  • 23 septembrie, 21:45, Finlanda - România, Nations League
  • 26 septembrie, 21:45, România - Bosnia și Herțegovina, Nations League

Concret, Șumudică nu înțelege de ce mijlocașii ofensivi Alex Mitriță (27 de ani) și Alex Maxim (32) nu se regăsesc în lotul României pentru acțiunea din această lună. Mitriță e pregătit în prezent de Șumudică în Arabia Saudită, în timp ce Maxim a fost antrenat de Șumudică în Turcia, la Gaziantep, unde playmakerul joacă și în prezent.

Marius Șumudică: „Cum să nu-i convoci pe Maxim și Mitriță?!”

Mitriță joacă foarte bine, face diferența, rupe brazda sub el, are calitate mare. Și el, și Silviu Lung, și Djokovic joacă foarte bine. Nu înțeleg de ce Mitriță nu a fost convocat, e un jucător care poate face diferența în orice moment. E foarte afectat că n-a fost convocat. Eu de aceea nici nu-l schimb. Și dacă joacă prost, îl țin 90 de minute în teren. E un jucător special, care poate inventa oricând ceva. La fel făceam și cu Alibec. Sunt jucători care depășesc perpendicular adversarul. 

La fel și Maxim. Are 90 de meciuri și 40 de goluri marcate în Turcia. Noi suntem nebuni, să nu-l luăm? Toate echipele mari din Turcia turbează să-l transfere. Cine mai are reușitele lui Maxim? Care este criteriul de selecție? Avem nevoie de rezultate, da? Cum să nu-i iei pe Maxim și Mitriță atunci? Noi ce aducem, jucători din Serie B, Italia? 

Edi e un tipicar, se ocupă foarte bine de munca asta de birou, am văzut că a fost la Ancelotti, s-a updatat, dar selecția trebuie să o faci în funcție de rezultatele de moment. Pe Maxim și Mitriță n-ai cum să nu-i convoci! Noi plângem după Ianis Hagi că e accidentat de 4 luni, văd că plânge Edi de 4 luni la fiecare interviu că nu-l are pe Ianis, dar nu-i ia pe Maxim și Mitriță. 

Nici n-am văzut componența lotului, pe unii nici nu-i cunosc, n-am auzit de ei. Boloca? N-am auzit de el, cu toată stima pentru el”, a declarat Șumudică în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Mitriță a debutat la prima reprezentativă a României în martie 2018 și a adunat de atunci 18 prezențe și 3 goluri în „tricolor”. În actuala stagiune, a reușit un gol și o pasă decisivă la Al-Raed.

Maxim, ignorat total de Edi Iordănescu

În ciuda prestațiilor bune din acest sezon (2 pase decisive și 3 goluri în 7 meciuri), Alexandru Maxim a fost ignorat total de selecționerul Edi Iordănescu. Mijlocașul lui Trabzonspor nu a apărut nici măcar pe lista lărgită a stranierilor. Așa cum Gazeta Sporturilor anunța pe 1 septembrie, Edi Iordănescu a schimbat principiile de selecție pentru a elimina „starea de indiferență și obișnuința cu insuccesul, care s-au instalat la prima reprezentativă”. 

Surse federale susțin că „cei din conducere i-au dat mână liberă, să ia măsuri dure, pe care alți selecționeri nu le-au luat”. Concluziile raportului lui Iordănescu au devoalat că acesta a fost total nemulțumit de starea de spirit, atmosfera și mentalitatea cu care internaționalii vin la lot. Aceleași surse susțin că tehnicianul și-a notat că „senzația a fost că mai toți jucătorii s-au obișnuit cu insuccesul, că există o plafonare în rândul lor și merg înainte fără orizont. Iar Edward nu va mai tolera această stare de indiferență, chiar cu riscul de a fi demis după aceste două partide”.

Lotul pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia și Herțegovina:

  • PORTARI: Ionuț Radu (Cremonese | Italia, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0);
  • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 8/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Bogdan Mitrea (Universitatea Craiova 1/1), Adrian Rus (Pisa | Italia, 14/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 21/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 12/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 26/2), Mario Camora (CFR Cluj, 8/0);
  • MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Rakow | Polonia, 7/0), Dennis Man (Parma |Italia, 14/4), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 25/3), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 6/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 7/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 41/2), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 54/11), Darius Olaru (FCSB, 6/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 2/0), Florinel Coman (FCSB, 5/0);
  • ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 30/8), Denis Alibec (Farul Constanța, 25/2), Florin Tănase (Al-Jazira | EAU, 14/1).

Toate detaliile înaintea partidei Finlanda - România:

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.