Campionate

Cenzură în Spania! Șefii La Liga vor comentarii pozitive la meciurile transmise, altfel cer înlocuirea comentatorilor! Detalii incredibile

Reporteri în fața ecranelor TV, în Roma, foto: Guliver/gettyimages

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 22 septembrie 2022

Reprezentanții La Liga au introdus o clauză prin care pretind „comentarii pozitive" la meciurile de campionat transmise la TV. Ar putea cere „înlocuirea comentatorilor și reporterilor care încalcă regulile".

E scandal în Spania, pentru că liga profesionistă iberică vrea să încalce libertatea presei! 

Începând din sezonul 2022-2023, oficialii săi așteaptă o imagine „pozitivă" a campionatului. Vor „comentarii pozitive" la meciuri. 

Șefii La Liga cer comentarii pozitive: „Să nu afecteze imaginea competiției" 

Aceasta este clauza pe care vor să o impună televiziunilor ce vor câștiga dreptul de a transmite La Liga, a anunțat L'Équipe. 

Potrivit acestei clauze, forul spaniol cere ca „producția să fie realizată într-o manieră pozitivă, pentru a nu afecta imaginea competiției, a cluburilor, jucătorilor, antrenorilor și suporterilor”. 

La Liga anunță și ce se va întâmpla dacă nu se respectă „regulile" acordului. „În caz de încălcare a acestor principii, televiziunea va fi informată pentru a recidiva, liga putând cere înlocuirea comentatorilor și a reporterilor care au încălcat principiile menționate". 

Agenția France Presse a cerut explicații. Răspunsul ligii iberice: „Sunt restricții care au ca scop evitarea subiectelor tip tabloid și întrebările legate de familiile jucătorilor în timpul comentariilor sau interviurilor făcute după meciuri". 

Reprezentanta OSCE: „Limitează într-o manieră irațională libertatea media” 

Portugheza Teresa Ribeiro, reprezentanta OSCE (Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa) pentru protejarea libertății media, a contestat planul spaniolilor: „Noile condiții limitează într-o manieră irațională libertatea media și dreptul publicului la informare. Din păcate, această practică apare tot mai mult în lumea fotbalului".

>

Citește și alte știri din La Liga: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.