Special

Mihai Neșu, ajutor incredibil primit de la FCSB: „De 4-5 ani vin foarte mulți bani de la toată echipa și de la toți angajații clubului”

Mihai Neșu (39 de ani), fotbalist la Steaua / FCSB între 2001 și 2008, a vorbit în cadrul podcastului Profu' de Sport despre modul în care este susținut în prezent de roș-albaștri.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 22 septembrie 2022

Mihai Neșu (39 de ani), fotbalist la Steaua / FCSB între 2001 și 2008, a vorbit în cadrul podcastului Profu' de Sport despre modul în care este susținut în prezent de roș-albaștri.

VIDEO. FCSB contribuie permanent la proiectul lui Neșu: „Am un respect foarte mare pentru acești oameni”

>

- Mai mergi la meciurile FCSB-ului?
- Da, când vin la București, fiindcă îmi sunt dragi foștii colegi. MM, Făiniși (n.r. - ofițerul de presă al FCSB), Cătălin maseurul, nea Fane ... Acum a fost și „Dicanu” (n.r. Nicolae Dică), sunt oameni cu care am avut...

- Amintiri comune.  
- N-am cum să nu mă duc. Am un respect și o dragoste foarte, foarte mare față de acești oameni. Cu bucurie mă întâlnesc cu ei, ne vedem și mai povestim, ne dăm și mesaje. În 2012, când a fost Reghecampf antrenor, au jucat cu Mihai Neșu Foundation pe piept, a fost o altă dovadă a dragostei lor, a lui MM și a celor care au luat decizia asta față de mine. În plus, de 4-5 ani, toată echipa și toți angajații clubului ne direcționează acei 3,5% din impozitul pe salariu. Sunt foarte mulți bani fiindcă ei au salarii mari și atunci din acei 3,5% se adună ceva bani. 

Echipamentul de acasă al FCSB-ului din sezonul 2012/13

- Deci, practic, întreg clubul contribuie într-un fel sau altul la proiectul ăsta al tău. 
- Da, sunt deja câțiva ani. În fiecare an îi trimitem lui Cătălin Făiniși formulare, iar el se ocupă să le completeze, apoi ni le trimite. Și atunci, n-ai cum... e o legătură de prietenie și dragoste care o să fie veșnică între noi.

- Apropo de prieteni, cred că cel mai bun prieten din fosta ta viață de fotbalist rămâne George Ogăraru, bănuiesc. El, Lovin... 
- Da, bineînțeles că ei doi sunt cei mai apropiați prieteni. Practic, Florin l-a înlocuit pe George. George a fost primul om care m-a luat sub aripa lui la Steaua și apoi, când a plecat el sau cu puțin înainte să plece el, a venit Florin Lovin, cu care m-am împrietenit foarte repede.

- Ții legătura-n permanență cu ei?
- Da, bineînțeles. Și sunt aproape la același nivel de prietenie și cu Dries Mertens, fostul meu coleg de la Utrecht. Și el ne-a ajutat foarte mult la Fundație și a venit să mă viziteze și când eram la spital, în Olanda. Venea des să mă viziteze. Un om foarte bun. 

2011e anul în care Neșu a suferit la un antrenament al lui Utrecht tragicul accident în urma căruia a paralizat

VIDEO. Mihai Neșu, invitat la Profu' de sport (podcast integral)

Mai multe știri din podcastul Profu' de sport

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.