Liga 1

Prețul stadionului din Sibiu a crescut cu 4,5 milioane de euro + Când ar urma să fie inaugurat

Stadionul Municipal din Sibiu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 23 September 2022

Stadionul Municipal din Sibiu, „casa” celor de la Hermannstadt, este aproape să fie reinaugurat. Primăria orașului spune că valoarea investiției a depășit cu 4,5 milioane de euro prețul anunțat inițial. 

Hermannstadt ar putea juca în curând, din nou, în propriul oraș meciurile de acasă din Liga 1. Echipa a fost alungată la Mediaș în ultima perioadă, deoarece la stadionul Municipal din Sibiu s-au făcut lucrări de modernizare.

Primăria orașului a anunțat că stadionul va fi gata la sfârșitul lunii octombrie, dar trebuie să primească aprobarea Consiliului Local pentru noua valoare a investiției, ce depășește cu 4,5 milioane de euro suma calculată inițial.

Primăria Sibiu: „La sfârșitul lunii octombrie lucrările vor fi finalizate”

„Menționăm faptul că la sfârșitul lunii octombrie estimăm că lucrările aferente acestui obiectiv de investiții vor fi finalizate, motiv pentru care este necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici prin includerea ajustării prețului contractului, conform prevederilor legale și a indicilor de cost în construcţii publicaţi de Institutul Naţional de Statistică.

Totodată, precizăm faptul că valoarea actualizată a indicatorilor, include atât ETAPA I de modernizare a stadionului municipal, cât şi ETAPA II (actuală) de modernizare”, se arată în raportul de specialitate semnat de administratorul public, Ioana Leca, și reprezentanți ai Direcției Tehnice a Primăriei Sibiu potrivit turnulsfatului.ro.

Stadionul din Sibiu, modernizat

Stadionul din Parcul „Sub Arini” va ajunge la o capacitate 12.363 de locuri, din care 302 locuri VIP. Arena va avea și o sală de atletism, care va fi amplasată sub actuala tribuna 2. Sala de box va fi la parter, unde vor fi amplasate și spațiile de alimentație publică. 

Suprafața de joc va avea 105 metri lungime pe 68 lățime, cât cea de pe Camp Nou. Gazonul va fi natural, ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație.

Citește și alte știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.