Nationala

Un „tricolor” a primit nota 4, cel mai mic calificativ al meciului Finlanda - România 1-1 » Cine au fost cei mai buni de pe teren

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 24 September 2022

România a remizat cu Finlanda, scor 1-1, într-un duel contând pentru etapa #5 din Liga Națiunilor, rezultat care îi ține pe „tricolori” pe ultimul loc în grupă, cu un meci rămas de disputat.

România putea pleca cu toate cele 3 puncte de la Helsinki, acolo unde Finlanda nu a strălucit vineri seară. Însă greșelile din defenisivă și ratările uriaşe au făcut ca scorul să fie 1-1, iar „tricolorii” să rămână ultimii în grupă. 

Fără să exceleze, toți fotbaliștii lui Iordănescu din primul „11” au primit notă de trecere. Bancu, cel care întâi a greșit la golul finlandezilor, apoi a pasat decisiv la golul lui Tănase, a primit nota 5, la fel ca și Ionuţ Radu, Rațiu, Nedelcearu, M. Marin, Dennis Man și Denis Alibec. 

Deian Sorescu și Florin Tănase, cei mai buni „tricolori” în Finlanda - România. Pușcaș, cel mai slab

Notele cele mai mari le-au aparținut lui Deian Sorescu și Florin Tănase. Mijlocașul lui Rakow a fost cel mai activ „tricolor” pe întreaga durată a partidei, în timp ce fostul golgeter al celor de la FCSB a marcat singurul gol al României. Cei doi au primit nota 7. 

Dezamăgirea vine de la George Pușcaș. Atacantul intrat pe teren în a doua repriză nu a adus niciun plus ofensivei. Mai mult, a stricat un contraatac extrem de periculos al României. Pușcaș a fost notat cu 4. 

Selecționerul Edi Iordănescu a primit nota 6.

De la finlandezi, doar Pukki, autorul golului, a luat nota 7. Însă nordicii n-au avut niciun „corigent” cu nota 4. Ei au mai avut şapte jucători notaţi cu 6 şi alte şase note de 5. 

Toate notele după Finlanda - România 1-1

Citește și alte știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.