Special

Mihai Neșu, amintire amuzantă de la palat, cu Gigi Becali în prim-plan: „«Bichonul?», cel mai cuminte? Ăsta face cel mai urât!”

Mihai Neșu, la

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 24 septembrie 2022

Mihai Neșu (39 de ani), fotbalist la Steaua / FCSB între 2001 și 2008, a povestit în podcastul GSP „Profu' de Sport” o întâmplare amuzantă care l-a avut pe patronul Gigi Becali în prim-plan.

VIDEO Mihai Neșu povestește o întâmplare haioasă de la palat, cu Gigi Becali în prim-plan: „«Bichonul?» Ăsta face cel mai urât la bani!”

>

- Apropo de bani, îmi aduc aminte, tot din perioada pe care ai petrecut-o la Steaua, că erai printre cei arțăgoși în vestiar când se mai întârzia cu banii. Când mai uita Gigi Becali să plătească la timp salariile, erai destul de vocal când era vorba despre drepturile tare. Te și luase la ochi la un moment dat Gigi Becali din cauza asta. 
- A fost o întâmplare simpatică și cred că n-or să se supere cei implicați că o povestesc. Eram odată la palat (n.r. - „biroul” lui Gigi Becali) într-o ședință și venise nea Giovanni Becali pe acolo. Glumea cu noi și nu știu cum a ajuns pe la mine și zice: „Aaa, uite-l pe «Bichonu'» (n.r. - porecla lui Neșu), ăsta e cel mai liniștit și cuminte băiat, că el e ardelean”, la care nea Gigi de-acolo zice: „Care cuminte? Că ăsta face cel mai urât cu banii și ne ceartă tot timpul». Da' ce să fac? Așa era felul meu de a fi. 

- Cu Gigi Becali care e relația ta acum? 
- Păi, eu cred că e o relație bună, normală. Chiar m-a ajutat anul trecut să-mi cumpăr o mașină nouă, fiindcă a mea eram cam pe butuci. Iulia și Mihai, asistentul meu, au vrut să-mi facă o surpriză de ziua mea și să caute pe cineva, un sponsor, ca să-mi cumpere o mașină nouă. 

- Costisitoare, bănuiesc, pentru că trebuie adaptată ... 
- Da, ei găsiseră ceva pe la la 60-70.000 de euro. Până la urmă am găsit una minunată, mult mai ieftină. Iar ei au ajuns la domnul Becali, care a fost deschis să o sponsorizeze și ne-a dat bani s-o luăm. Acum ne bucurăm de ea, e o mașină foarte bună, adaptată, nouă, care mă ajută să mă duc peste tot. 

- Apropo de Gigi Becali. 
- Eu am învățat acum, după accident, că dacă vreau să am o viață liniștită și împăcată sufletește, trebuie să nu mă uit la defectele oamenilor, fiindcă toți avem defecte. Și eu am foarte mult defecte, dar toți oamenii au și calități și atunci, dacă reușim să vedem calitățile tuturor oamenilor, așa reușim să ne ajutăm între noi, progresăm toți și ducem lumea într-o direcție bună. 

-Continuă te rog.
-Dacă am sta tot timpul să ne vânăm defectele și greșelile, atunci nu mai avem timp să facem lucruri bune. Așa-i relația mea cu toată lumea lumea, chiar și cu nea Gigi. Are foarte multe părți bune și ne bucurăm de ele, adică beneficiază foarte multă lume de bunătatea lui.

La Gigi Becali se vede, mai ales de când a ieșit de închisoare, că are o luptă continuă cu el însuși să devină un om mai bun. Fiindcă și-a dat seama și el în închisoare de lucrurile importante din viață și nu-i decât de apreciat această luptă pe care o ducem să devenim mai buni. Bineînțeles că toți mai și greșim, fiindcă așa e firea noastră. Avem și multe defecte, dar ideal e să să luptăm încontinuu să devenim oameni mai buni

- Mihai Neșu

VIDEO. Mihai Neșu, invitat la Profu' de sport (podcast integral)

Citește și alte știri din Profu' de sport:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.