Nationala

Edi schimbă jumătate de echipă pentru meciul cu Bosnia! » Cum va arăta primul „11”

+13 Foto
După egalul din Finlanda, 1-1, Edi Iordănescu ar urma să facă mai multe schimbări în formula de start cu Bosnia, un meci în care avem nevoie de un rezultat mai bun decât cel obținut de finlandezi în Muntenegru!

Articol de Marius Mărgărit  —  duminică, 25 septembrie 2022

După egalul din Finlanda, 1-1, Edi Iordănescu ar urma să facă mai multe schimbări în formula de start cu Bosnia, un meci în care avem nevoie de un rezultat mai bun decât cel obținut de finlandezi în Muntenegru!

  • România înfruntă luni Bosnia, de la 21:45, în ultima rundă din Liga Națiunilor (Divizia B, Grupa a 3-a, etapa #6). Partida e liveTEXT pe GSP.ro și în direct la PrimaTV.

În mod sigur, Edward Iordănescu va face câteva schimbări în formația de start împotriva Bosniei, mai ales că a și anunțat că sunt ceva probleme medicale în lot după partida de vineri seară, din Finlanda. 

În plus, închizătorul Marius Marin este suspendat în urma avertismentului primit în jocul de la Helsinki. Surse din preajma echipei naționale susțin că pentru postul de portar pare că Ionuț Radu va rămâne în primul "11", chiar dacă meciul va fi pe Giulești, iar principalul contracandidat, Horațiu Moldovan, e titularul Rapidului.

România - Bosnia. Stanciu, prima dată titular cu Edi

În defensivă ar urma să apară mai multe mutări. După precedentul meci, sunt șanse mari ca Manea și Camora să intre în locul lui Rațiu, respectiv Bancu, iar Nedelcearu să rămână pe bancă și să intre Burcă. Chiar și prezența stoperului la conferința de presă, alături de selecționer, e un semn.

La mijloc, absența lui Marius Marin ar putea fi suplinită de Olaru, o soluție fiind și Tudor Băluță. Nicușor Stanciu, care a intrat foarte bine în ultima jumătate de oră cu Finlanda, ar urma să fie titular și, probabil, și căpitanul echipei. Răzvan Marin rămâne și el un punct fix, la fel ca Rus în defensivă.

În atac, e greu de crezut că Sorescu, unul dintre remarcații cu finlandezii, va putea juca iar de la început, după ce abia a reintrat, în urma unei accidentări care l-a ținut în afara gazonului o lună. În locul său ar putea apărea Fl. Tănase, iar dincolo, pe dreapta, Cordea ar fi varianta logică, după ce Man a fost destul de șters cu nordicii. În centru, aceleași surse susțin că ar urma să înceapă partida cu bosniacii tot Alibec.

Echipa probabilă a României cu Bosnia: I. Radu - Cr. Manea, Ad. Rus, Burcă, Camora - R. Marin, Olaru, Stanciu - Cordea, Alibec, Fl. Tănase 

Au pasat în Finlanda ca la debutul lui Edi

După meciul de la Helsinki, Edi Iordănescu a ținut să scoată în evidență mai multe aspecte pozitive din evoluția "tricolorilor". În mod special, jocul de pase. "Am avut o acurateţe la pase de 88% şi asta spune multe", s-a entuziasmat selecționerul. Nimic ieșit din comun. Conform InStat, naționala a mai avut 88% acurateţea paselor și la amicalul cu Grecia (0-1), primul joc din mandatul lui Iordănescu, disputat în Ghencea, pe 25 martie. În celelalte cinci partide, România a înregistrat parametri mai scăzuți la capitolul precizia paselor: 83% (Israel 2-2), 83% (Muntenegru 0-2), 79% (Bosnia 0-1), 78% (Finlanda 1-0), 84% (Muntenegru 0-3).

FOTO. Imagini de la antrenamentul oficial al României înaintea partidei cu Bosnia:

+13 Foto
Imagini de la antrenamentul oficial al „tricolorilor” / FOTO: Vlad Nedelea (GSP)

Toate detaliile înaintea partidei România - Bosnia:

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.