Nationala

Edi Iordănescu, sub Rădoi și Contra » Ce înseamnă pentru România retrogradarea în Liga C: șansă ratată pentru Euro 2024 și lupte cu Luxemburg sau Feroe

+23 Foto
România a obținut o victorie de consolare în fața Bosniei, scor 4-1. Naționala pregătită de Edi Iordănescu a retrogradat un nivel în Liga Națiunilor, până în al treilea eșalon valoric.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 27 septembrie 2022

România a obținut o victorie de consolare în fața Bosniei, scor 4-1. Naționala pregătită de Edi Iordănescu a retrogradat un nivel în Liga Națiunilor, până în al treilea eșalon valoric. 

Pentru prima dată în istorie, România a încheiat o grupă preliminară pe ultimul loc. „Tricolorii” au retrogradat în Liga C din Nations League, un nivel din care mai fac formații precum Luxemburg sau Insulele Feroe. 

Chiar dacă urnele nu sunt complete, printre posibilii viitori adversari se mai numără: Kosovo, Irlanda de Nord, Azerbaidjan, Slovacia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Letonia, Estonia sau Armenia.

Ce a făcut România în primele două ediții din Liga Națiunilor

La ediția inaugurală, „tricolorii” au încheiat neînvinși, cu 12 puncte. Adversare au fost atunci Serbia, Muntenegru și Lituania. Selecționer era Cosmin Contra. Atunci, „tricolorii” au profitat de clasare și au mers la barajul pentru Euro 2020. 

Ediția trecută, cu Mirel Rădoi selecționer, România a încheiat pe locul 3 o grupă cu Austria, Norvegia și Irlanda de Nord.

Ungaria a ajuns în prima urnă la tragerea la sorți pentru EURO 2024

Ultimul loc din grupă înseamnă ratarea șansei de a ajunge la Euro 2024 prin intermediul barajului din Liga Națiunilor. „Tricolorii” vor avea o misiune infernală prin intermediul preliminariilor clasice. Vor face parte din urna a 3-a la tragerea la sorți. 

Cum arată urnele pentru preliminariile EURO 2024:

  • Urna 1: Țările de Jos, Ungaria, Danemarca, Spania, Italia, Belgia, Croația, Portugalia, Polonia
  • Urna 2: Țara Galilor, Anglia, Bosnia, Israel, Franța, Austria
  • Urna 3: Suedia, Armenia, România, Slovenia, Republica Irlanda
  • Urna 4: Turcia, Georgia, Kazahstan, Luxemburg, Grecia, Azerbaidjan, Insulele Feroe
  • Urna 5: Belarus, Lituania, Gibraltar, Letonia, Malta, Moldova, Estonia
  • Urna 6: Liechetenstein, San Marino, Andorra
    * Urnele vor fi complete după meciurile care se joacă luni și marți în Liga Națiunilor

VIDEO Edi Iordănescu despre viitorul la echipa națională: „E normal ca după acest meci să ne așezăm la discuții. Interesul echipei naționale primează”

>

Citește și alte știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.