Liga 1

Stadion de 100 de milioane de euro în Liga 1 » Studiul de fezabilitate a fost finalizat, iar clubul vrea să îl inaugureze în cupele europene

+14 Foto
Cristian Gentea, primarul Piteștiului, a transmis că studiul de fezabilitate pentru noua arenă „Nicolae Dobrin” a fost finalizat.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 27 septembrie 2022

Cristian Gentea, primarul Piteștiului, a transmis că studiul de fezabilitate pentru noua arenă „Nicolae Dobrin” a fost finalizat.

Orașul Pitești a făcut încă un pas spre construirea unui nou stadion. Acesta urmează să fie ridicat pe locul vechii arene. Va avea 15.200 de locuri, iar costurile totale de construcție vor fi de aproximativ 100 de milioane de euro. Suma va fi suportată de Compania Națională de Investiții și din bugetul local.

 Stadion de 100 de milioane de euro la Pitești

Primarul Cristian Gentea a făcut astăzi anunțul într-o conferință de presă, stabilind și un obiectiv îndrăzneț. Vrea ca în momentul inaugurării stadionului, durata de construcție estimată fiind de 24 de luni din momentul dărămării vechii construcții, FC Argeș să evolueze în cupele europene.

Stadionul va putea găzdui și meciuri internaționale, urmând să fie încadrat în categoria UEFA 4. 

>

Printre dotările arenei se vor număra panouri solare, stații de încărcare pentru mașinile electrice, spații comerciale, 14 loje, 70 de locuri pentru mass-media, sală multifuncțională pentru celelalte secții sportive ale clubului piteștean și aproximativ 550 de locuri de parcare. De asemenea, terenurile pentru juniori vor fi relocate în spatele noii construcții.

Am prezentat, astăzi, consilierilor locali interesați, dar și piteștenilor, prin intermediul presei, proiectul viitorului Stadion "Nicolae Dobrin". Piteștiul merită un asemenea complex sportiv! Suntem un oraș care a scris istorie în sport și în care există un potențial excepțional!
- Cristian Gentea, primar Pitești

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.