Nationala

Cum și-a pierdut Andrei Vochin influența la Burleanu » Omul pe care l-a adus în FRF „l-a curățat”

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Wednesday, 28 September 2022

Ideea cooptării lui Mihai Stoichiță în Federație a avut-o Andrei Vochin, consilier al lui Burleanu în care președintele avea încredere în luarea deciziilor. „Nea Mihai” a profitat de recomandarea fostului ziarist, pe care apoi l-a înlocuit în grațiile președintelui

Stoichiță nu a fost în echipa lui Burleanu de la început, din martie 2014, și nici nu avea tangențe cu Răzvan sau cu oamenii apropiați de președinte. Ideea aducerii lui „nea Mihai” în Federație a avut-o Andrei Vochin. 

Consilierul președintelui i-a recomandat acestuia să-l invite pe „Lippi" într-o deplasare în Armenia, în octombrie 2014. Daum era selecționer și „tricolorii" au câștigat acel meci cu 5-0.

După călătoria din Armenia, Vochin i-a recomandat lui Burleanu să-l coopteze pe Stoichiță în Federație, pentru că instituția conținea prea puțini oameni cu un istoric în fotbal, ceea ce o făcea să fie vulnerabilă la critici din partea gloriilor din „Generația de Aur”. Președintele a acceptat sfatul lui Andrei, l-a angajat pe „nea Mihai”.

„L-a lucrat” pe Vochin

Cum a procedat Stoichiță? Din momentul în care a ajuns în FRF, el a făcut tot ceea ce a putut să-l retrogradeze pe Vochin din statutul de cel mai influent om din zona tehnică și să-i preia rolul. 

Eșecul pe care l-a înregistrat Daum, un tehnician pe care fostul jurnalist îl recomandase, i-a ușurat misiunea lui „Lippi”. Andrei a fost „retras” într-o umbră, iar Stoichiță a devenit sfătuitorul principal pentru Burleanu. 

El a propus sau a ales direct selecționeri, membri ai Comisiei Tehnice. Duckadam l-a acuzat că a și selecționat juniori în loturile naționale în funcție de interesele proprii

VIDEO Propunere pentru banca României la GSP LIVE: „De ce FRF nu e capabilă să facă asta? E o mare prostie să gândească așa”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.