Nationala

Victor Pițurcă, întrebat dacă vine să salveze echipa națională » Răspunsul fostului selecționer

Victor Pițurcă / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 28 September 2022

Victor Pițurcă (66 de ani) spune că, pentru moment, nu ia în calcul o revenire pe banca primei reprezentative. Certat cu Răzvan Burleanu, fostul selecționer își lasă, totuși, o portiță deschisă: „Niciodată să nu spui niciodată”.

Dacă în trecut avea un discurs ceva mai „înțepat” la adresa Federației, negând vehement de fiecare dată un come-back la cârma „tricolorilor”, Victor Pițurcă a avut un discurs ceva mai moderat atunci când a fost întrebat despre o ipotetică revenire la națională.

Victor Pițurcă, despre revenirea la națională: „Niciodată să nu spui niciodată”

„Nu ştiu absolut nimic de nicio listă, nici nu cred că există şi nu ar fi corect să vorbim de o eventuală listă, atât timp cât Edi Iordănescu e antrenorul echipei naţionale. Nu are sens să vorbim despre o listă. Deocamdată, e selecţioner, a câştigat ultimul joc, iar ei vor decide ce vor face în continuare. 

Mi-aţi mai pus întrebarea, dar eu în momentul ăsta spun nu! Ce se poate întâmpla... nu ştiu. Niciodată să nu spui niciodată. E vorba de motivaţie.

Financiar nu se pune problema, pentru că am avut oferte foarte multe, pe bani foarte mulţi. Situaţia este cum este şi trebuie să rămână aşa. Dacă se întâmplă ceva în viitor, vom vedea”, a spus Victor Pițurcă, la Pro Arena. 

3 calificărila turneele finale a obținut România cu Victor Pițurcă (Euro 2000, Euro 2008, Euro 2016 - s-a aflat pe bancă doar la începutul campaniei), plus prima calificare din istoria naționalei U21 la Euro 1998

Victor Pițurcă, cel mai de succes selecționer din istoria recentă a naționalei

Liber de contract din ianuarie 2020, când a fost demis de la CSU Craiova, Pițurcă a avut 3 mandate pe banca naționalei: iunie 1998-decembrie 1998, decembrie 2004-aprilie 2009 și iunie 2001 și 2014. A contribuit la calificarea la EURO 2000, EURO 2008 și EURO 2016.

21era locul ocupat de România în clasamentul FIFA în momentul în care Pițurcă a plecat, octombrie 2014, în spatele nostru fiind atunci țări precum Polonia, Turcia, Danemarca, Suedia, Serbia, Austria, Cehia, Țara Galilor, Rusia, Ungaria

VIDEO Pițurcă rupe tăcerea după 22 de ani de la scandalul monstru cu Hagi: „A fost cea mai mare greșeală a lui! Sandu a privat echipa națională de două calificări”

>

Citește și alte știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.