Handbal

Cătălin Striblea sancționează un derapaj din timpul derby-ului Vâlcea - CSM București: „O rușine teribilă pentru club, oraș și bărbații din tribună!”

Cristina Vărzaru, în centrul imaginii, la meciul Vâlcea - CSM București / FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 29 septembrie 2022

Cătălin Striblea, jurnalist Europa FM și editorialist GSP, a sancționat, într-o postare pe Facebook, un mesaj reprobabil al galeriei celor de la SCM Rm. Vâlcea la adresa Cristinei Vărzaru, team-managerul rivalei CSM București. 

În urmă cu o săptămână, în ultima etapă din „Liga Florilor”, CSM București a câștigat clar meciul de la Râmnicu Vâlcea, scor 34-30. Galeria gazdelor a afișat în sală un mesaj jignitor împotriva Cristinei Vărzaru, team-managerul „tigroaicelor”.

Cătălin Striblea, revoltat de mesajul galeriei din Râmnicu Vâlcea: „O rușine!”

„Aceasta este o imagine din Sala Sporturilor de la Râmnicu Vâlcea. Afișul îi este adresat uneia dintre cele mai mari sportive ale României, Cristina Vărzaru. Pentru cine nu știe, ce scrie acolo este un mesaj suburban, vulgar. 

E o replică dintr-un film al lui Matei Dima, BRomania, și apare într-un clip viral pe net. Cristina Vărzaru este cel puțin o legendă pentru clubul din Vâlcea și naționala României. La Vâlcea are trei campionate, două cupe și o sumedenie de bătălii internaționale. 

Întâmplarea face că acum lucrează la CSM și că finalul campionatului trecut a fost cu scrâșnete și acuzații între cele două echipe. Dar de acolo și până la această mizerie e cale lungă. O rușine teribilă pentru club, oraș și bărbații din tribună”, a punctat Cătălin Striblea pe Facebook. 

FOTO: Facebook @Cătălin Striblea

Expresia „Kind reminder” a căpătat o conotație jignitoare odată cu apariția pe Youtube a unui pasaj din filmul românesc „Teambuilding”. Într-una dintre scene, eliminată parțial din film ulterior, actorul Matei Dima, cunoscut drept „BRomania”, ironizează ideea „politically correctness” și înlocuiește cuvântul „m**e” cu „Kind reminder”. Expresia s-a viralizat pe rețelele de socializare, iar unii au preluat-o și în tribune.

Cei din galeria lui SCM Rm. Vâlcea susțin că mesajul jignitor a fost afișat drept răzbunare pentru un gest făcut de Cristina Vărzaru în urmă cu 12 ani, într-un meci pe care echipa națională îl juca la Vâlcea. Extrema le-a arătat atunci degetul mijlociu fanilor. Vărzaru a evoluat pe Oltchim între 1999 și 2002. 

VIDEO A renunțat la handbal pentru fotbal: „Le-am făcut în paralel până la 18 ani”

>

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.