Liga 1

Primul patron din Liga 1, după Gigi Becali, care recunoaște implicarea peste antrenori: „Să fim sinceri. Credeți că eu nu mă bag?”

Darius Olaru și Bauza, în timpul meciului FCSB - FCU Craiova FOTO: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 29 septembrie 2022

Patronul celor de la FCU Craiova, Adrian Mititelu, a vorbit la emisiunea lui Ioanițoaia, „Prietenii lui Ovidiu”, despre relația pe care o are cu primarul orașului Lia Olguța Vasilescu și a făcut o caracteriza a patronilor din fotbalul de la noi, recunoscând ca și el se impune în fața antrenorilor săi

- Adrian, cum ești cu primăria, cu Olguța Vasilescu?
- A fost o chestiune pe care acum mi-o explic. Am pus umărul decisiv în alegerea ei ca primar. Mi-aduc aminte că în campania din 2012 eram pe trei televiziuni zi de zi și vorbeam de cât de bine ar fi să vină Olguța, că e șansa renașterii echipei. Ea nu putea să apară, o făceam eu.

- Și?
- Am adus șase, șapte mii de voturi și l-am bătut pe Solomon. I-am luat și din votanții lui. Dacă doamna Olguța atunci pierdea primăria, rămânea un politician de Dolj de care nu mai știa nimeni. Acum a ajuns mare în PSD, vicepreședinte, ministru.

>

- Dar lumea spune că nu e primar rău.
- Nu e rău, a făcut multe lucruri bune în Craiova. A făcut stadionul după ideea și dorința mea. Dar a făcut și o chestie foarte urâtă. A dezbinat orașul Craiova. Chiar dacă pleacă Rotaru, dezbinarea rămâne. Sunt două mii de suporteri fanatici la ei care nu vor accepta să se mute.

- Există vreo șansă să se unească cele două echipe?
- Nu mă lasă suporterii noștri fanatici. M-ar omorî ăia!

- La Rapid a venit investitor Dan Șucu.
- Are o forță financiară și m-am bucurat că ajung asemenea de oameni în fotbal. Ei pot ridica fotbalul prin investiții. Dacă Rapid e puternic și valoarea echipei mele crește. Eu am făcut o glumă după ce-au făcut o ofertă sub nivelul mării pentru Asamoah. Eu vreau un milion de euro pe el, ei dădeau 350.000 plus Albu. Nu-mi trebuie Albu chiar dacă-i jucător foarte bun. Ce e pentru domnul Șucu un milion când el câștigă o sută de mii de euro pe zi?

- De Nelu Varga de la CFR Cluj ce părere ai?
- Una foarte bună! Nu e ușor să ții o echipă ca CFR. Au făcut o demonstrație de forță. Niciodată în România nu va mai fi într-o democrație o echipă care să ia titlul cinci ani la rând. Doar când mai era Ceaușescu Valentin cu Steaua și mai era ambițiile lui Dinamo. În plină democrație este o performanță inegalabilă. Au stat o sută de ani fără titlu, dar când au pus mâna pe el nu-l mai lasă.

- Gigi Becali e modelul tău?
- Nu e! El e un om pragmatic și realist. Spune lucrurilor pe nume.

- Și tu ești mână forte, dar nu te bagi peste antrenori.
- Stați puțin, să fim sinceri. Toți patronii... Credeți că eu nu mă bag?

- Visul tău care e în fotbal?
- Să câștig campionatul! Dacă nu pot eu, poate reușește fiul meu. Nu poți să stabilești termene. Se întâmplă să pierzi titlul cum l-a pierdut CSU în ultima etapă. Dumnezeu ne va recompensa pentru ce-am pătimit noi. Într-o zi o să ridicăm acest trofeu.

Noi emoții pentru Adrian Mititelu » „Există riscul ca în octombrie să mă întorc două luni în pușcărie!”

>

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.