Handbal

Debut cu egal în Trofeul Carpați » Cristina Neagu a depășit o bornă importantă

Naționala feminină de handbal a început Trofeul Carapați cu un egal în fața Austriei, 32-32, echipă pe care în primăvară o învingea cu 38-29.

Articol de Roxana Fleșeru  —  joi, 29 septembrie 2022

Naționala feminină de handbal a început Trofeul Carapați cu un egal în fața Austriei, 32-32, echipă pe care în primăvară o învingea cu 38-29.

Primul meci al naționalei feminine sub comanda lui Florentin Pera a avut plusurile și minusurile sale. România a întâlnit, azi, Austria la Bistrița în cel dintâi meci de la Trofeul Carpați, o competiție menită să ia pulsul echipei înainte de Campionatul European, care va avea loc între 4 și 20 noiembrie în Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru.

România, egal cu Austria la debutul în Trofeul Carpați

În prima repriză, naționala feminină a României a condus din primul minut și până în ultimul. "Tricolorele" s-au descurcat bine în atac, dar și în apărare, care a fost ajutată de intervențiile Dacianei Hosu. 

Cristina Neagu a reușit să depășească o nouă bornă la națională, peste 900 de goluri marcate pentru prima reprezentativă. Pe finalul celor 30 de minute, Austria lui Herbert Muller a reușit să reducă din diferențele de pe teren și să intre la vestiare la un singur gol în urma României.

O repriză complicată

În partea a doua, Austria a egalat de la primul atac și scorul a devenit 16-16. Un echilibru care s-a păstrat timp de zece minute, România nereușind să se desprindă decisiv. În minutul 42 s-a produs, formația tricoloră conducea cu 24-22, iar peste trei minute 27-24. 

România putea crește diferența, dar ratările din tabăra noastră au făcut ca atunci când mai erau zece minute din partidă scorul să fie din nou egal, 27-27. „Tricolorele” au trăit periculos, dar grație golurilor Cristinei Neagu și Sorinei Grozav, scorul nu a luat proporții. Cu toate acestea, cu două minute înainte de a se încheia meciul, Austria era în avantaj, 32-30, dar româncele au strâns rândurile și au reușit să scoată un egal după un gol înscris de Andra Moroianu. 

Un rezultat departe de ce s-a întâmplat în luna aprilie, când România trecea de Austria cu 38-29 în ultimul meci din grupa de calificare pentru CE 2022.

Mâine, echipa tricoloră se duelează cu Serbia, care, azi, a trecut de Spania cu 30-28, iar sâmbătă o întâlnește pe Spania.

Program Trofeul Carpați

  • Mâine, 20:00: România-Serbia
  • Sâmbătă, 20:00: România-Spania 

    Televizare Pro Arena
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.