Liga 1

Patronul din Liga 1 care l-a „țepuit” pe MM Stoica: „A dat «cash out» și ne-a ars pe toți, ne-a rupt! Am pierdut o casă și zeci de mii de euro”

Mihai Stoica și-a amintit de „țeapa” pe care i-a dat-o Dumitru Bucșaru, fostul lui patron de la Unirea Urziceni, care a făcut dispărută echipă după tunul financiar dat în 2009 ca urmare a câștigării titlului și accesului în grupele Champions League.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 29 septembrie 2022

Mihai Stoica și-a amintit de „țeapa” pe care a primit-o de la Dumitru Bucșaru, fostul lui patron de la Unirea Urziceni, care a făcut dispărută echipă după tunul financiar dat în 2009 ca urmare a câștigării titlului și accesului în grupele Champions League.

Bucșaru a dat cash-out și ne-a ars pe toți, ne-a rupt! Am pierdut o casă și zeci de mii de euro. Eu m-am lăsat pe mâna unui avocat, nu mă pricep la acte, sunt superficial în viața de zi cu zi, eu analizez profund doar la emisiuni. L-am întrebat dacă e casa mea, mi-a zis că da, dar n-a fost”, a declarat MM la Orange Sport.

În 2017, Gazeta a scris că Dumitru Bucșaru a fost acuzat că ar fi țepuit mai mulți foști jucători ai Unirii, cărora le-a dat apartamente într-un complex rezidențial, Green City, în schimbul unor prime pentru calificarea în grupele Champions League, în 2009. Totuși, Bucșaru și jucătorii nu au făcut acte pentru aceste apartamente, iar totul s-a complicat după ce firmele lui Bucșaru au intrat în insolvență.

Cine e Dumitru Bucșaru

  • a fost patronul Unirii Urziceni timp de peste două decenii: 1990-2011
  • a reușit să creeze la jumătatea anilor 2000 o echipă de top: a câștigat titlul, a mers în grupele Champions League și în primăvara europeană
  • după ce a încasat peste 15 milioane de euro doar din UCL, în 2009-2010, Bucșaru s-a prăbușit financiar din cauza afacerilor sale
  • a sistat brusc finanțarea la echipă, care a dispărut definitiv

Ce a însemnat Unirea Urziceni

  • A promovat în premieră în Liga 1 în 2006 și în același an a fost angajat antrenor Dan Petrescu. Fundașul dreapta al Generației de Aur a fost ingredientul principal cu care patronul Bucșaru și-a construit echipa. Un ingredient scump, plătit cu 500.000 de euro pe sezon
  • A participat în Cupa UEFA în 2008, eliminată de Hamburg după 0-2 la Urziceni și 0-0 în Germania
  • În 2009 a devenit campioană. A învins-o pe Dinamo în cel mai important meci al sezonului, 1-0 în Bărăgan, și le-a "suflat" titlul roș-albilor.
  • Titlul a calificat-o direct în grupele Champions League. Clubul a încasat 20 de milioane de euro doar din premii de la UEFA. Rezultatele au fost excelente, cu opt puncte câștigate în grupa cu Sevilla, Stuttgart și Rangers. Șocurile: 4-1 la Glasgow și 1-0 la București cu Sevilla.
  • În 2011 a dispărut. Nu s-a mai înscris în nicio competiție și societatea a falimentat.

Laszlo Balint, sfaturi pentru FCSB: „Acolo dă Miculescu cel mai bun randament”

>

Vezi mai multe știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.