Nationala

Comisia Tehnică a luat decizia în cazul lui Edi Iordănescu » Ce se întâmplă cu selecționerul, după retrogradarea din Liga Națiunilor

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 30 septembrie 2022

Federația Română de Fotbal a anunțat vineri că este decisă să continue cu Edi Iordănescu (44 de ani) în funcția de selecționer până la EURO 2024.

Deși România a terminat grupa din Liga Națiunilor pe ultimul loc, retrogradând în Divizia C, urmând a întâlni adversare precum Insulele Feroe și Luxemburg, Comisia Tehnică a FRF a decis să propună continuarea colaborării cu Edward Iordănescu.

Am spus-o și o repet, am tot schimbat antrenori. S-a discutat asta și în ședință și credem că e cel mai bine să avem continuitate. Am plecat la un drum cu Edi și nu ne abatem acum de la el. 

În plus, s-au văzut lucruri bune la echipa națională la ultima acțiune, lucruri care ne dau speranță pentru preliminariile pentru EURO 2024, chiar dacă în viitoarea ediție a Ligii Națiunilor vom evolua din nou în Liga C, la fel ca și la prima ediție, când era totuși o altă structură a grupelor”, a spus Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF.

Mihai Stoichiță: „Ne dorim grupă din care să ne calificăm”

„Lippi” a vorbit și despre tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului European, care se va desfășura pe 8 octombrie. 

Ne dorim grupă din care să ne calificăm. Trebuie să avem și puțin noroc, dar și să fim optimiști. Meciurile cu Muntenegru ne-au costat, pentru că dacă ne uităm la ceilalți doi adversari vom vedea că am fost peste ei la rezultate directe. 

E bine că nu am retrogradat în urna a 4-a pentru tragerea la sorți. Oricum nu se putea prin prisma faptului că Germania nu participă în preliminarii, iar Rusia e exclusă, dar nici nu am fost unul dintre cele două cel mai slab clasate locuri 4 din Liga B”, a mai declarat Stoichiță.

Edi Iordănescu, cel mai slab selecționer din istorie

În campania actuală din Liga Națiunilor, România a bifat cel mai scăzut procentaj al punctelor câștigate din toate participările all-time ale naționalei în preliminarii de CE, CM sau Nations League. E pentru prima dată când se coboară sub 40% procentaj și tot în premieră absolută, „tricolorii” au terminat o campanie pe ultima poziție.

Iordănescu junior a adunat doat 7 puncte, în cele 6 meciuri. Ceea ce înseamnă că a atins sub 39%. Niciodată în istorie nu s-a coborât mai jos de 40%! În plus, e pentru prima dată când România termină pe ultimul loc o campanie de preliminarii sau de Liga Națiunilor.

Până ca Edi Iordănescu să devină cel mai slab all-time, acest statut era deținut până în prezent de cei care au antrenat reprezentativa de seniori în campania pentru CM 2010. Atunci s-a început cu Victor Pițurcă, dar acesta a fost demis la jumătatea grupei, după ce compromisese șansele. Pițurcă adunase doar 4 puncte în 5 meciuri, ceea ce înseamnă un procent de numai 27%.

A venit Răzvan Lucescu, iar în celelalte 5 partide a făcut 8 puncte: 53% procentaj al randamentului. Media acelei campanii a fost de 40%, chiar peste actuala Liga Națiunilor!

VIDEO Răzvan Burleanu, despre momentele în care publicul îi cere demisia: „Numai în locul meu să nu fiți”

>

Citește și alte știri despre echipa națională

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.