Liga 1

Liviu Ciobotariu, băgat în ceață de noul format al Cupei: „Asta nu am înțeles”

Liviu Ciobotariu (51 de ani), antrenorul ilfovenilor, a fost mulțumit de prestația elevilor lui de pe „Ion Oblemenco”. În schimb, s-a declarat contrariat de noul format al Cupei României.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 30 September 2022

CS Universitatea Craiova și Voluntari au remizat, scor 1-1. Liviu Ciobotariu (51 de ani), antrenorul ilfovenilor, a fost mulțumit de prestația elevilor săi de pe „Ion Oblemenco”. În schimb, s-a declarat contrariat de noul format al Cupei României. 

FC Voluntari, ocupanta locului 4 în sezonul trecut al Ligii 1, va disputa toate cele 3 meciuri din grupele Cupei României în deplasare. Liviu Ciobotariu are mai multe obiecții cu privire la format. 

Liviu Ciobotariu, nedumerire despre noul format al Cupei României

„Cupa are un format inedit, este o premieră. Cu grupele nu prea am înțeles cum stau lucrurile. Suntem 6 echipe și jucăm 3 meciuri. Nu înțeleg de ce suntem 6 și facem clasament cu cei cu care nu jucăm. Nu e corect să fiu într-un clasament cu Petrolul și Dinamo, dacă noi nu am jucat cu ele. 

Dar ăsta e formatul… Ne dorim să repetăm performanța din sezonul trecut să ajungem în finală. Cupa este un obiectiv pentru noi”, a spus Liviu Ciobotariu la Orange Sport. 

Am făcut un meci foarte bun, vreau să îmi felicit jucătorii pentru atitudine, pentru curaj. Suntem pe un drum bun, important este că jucătorii au dat dovadă de caracter. Am fost dominați, am avut și șansă la bara lui Crețu. În concluzie, sunt mulțumit
- Liviu Ciobotariu, despre meciul CSU Craiova - FC Voluntari 1-1

Cum arată noul format al Cupei României

În această rundă, cele 24 de echipe rămase în competiție au fost împărțite în 4 grupe de câte 6, câte două din urnele valorice 1, 2 și 3. Rezultă, astfel, trei meciuri pentru fiecare echipă, cu câte o adversară din fiecare urnă valorică. 

Grupa ASepsi Sfântu GheorgheFC VoluntariFCU Craiova 1948PetrolulDinamoUnirea SloboziaGrupa BFCSBFC BotoșaniCS MioveniUTA AradOțelul GalațiGloria BuzăuGrupa CCFR ClujFarulRapidU ClujCSC DumbrăvițaCSM AlexandriaGrupa D

  • CS Universitatea Craiova
  • FC Argeș
  • Chindia
  • Hermannstadt
  • CS Ocna Mureș
  • Minaur Baia Mare

Programarea meciurilor

  • Etapa 1: 3b-1b; 2b-1a; 3a-2a;
  • Etapa 2: 2a-1b, 3a-1a, 3b-2b
  • Etapa 3: 1a-1b, 2a-2b, 3a-3b;
    Partidele se vor disputa pe terenul formației mai slab clasată în sezonul precedent.

VIDEO Laszlo Balint vorbește deschis despre plecarea de la U Craiova: „A fost un val de neîncredere încă de la numire”

>

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.